Best Diving in Southeast Asia – Top 5 – Bluewater Dive Travel

All, Blog Thailand, Centraal Thailand, Duiken Thailand, Thailand, West Thailand

Duiken in Azië wordt beschouwd als een van de beste duiklocaties ter wereld. Een van de belangrijkste redenen hiervoor is dat er hier zoveel te zien is. Natuurbeschermers zeggen dat de koraalriffen van Zuidoost-Azië de belangrijkste ter wereld zijn omdat ze tot de meest diverse en productieve gemeenschappen op aarde behoren. Driekwart van de 800 bekende koraalsoorten ter wereld worden in Aziatische wateren gevonden. Voeg daarbij een rijk marien ecosysteem dat zich uitstrekt over duizenden kilometers en vele verschillende landen, en je hebt een paradijs voor duikers om te verkennen.

Zoals gezegd, zijn er veel verschillende landen van waaruit je dit uitgestrekte ecosysteem kunt verkennen. Er zijn zes belangrijke Aziatische landen van waaruit je kunt gaan duiken:

India

Indonesië

Maleisië

Malediven

Filipijnen

Thailand

Er zijn drie belangrijke centra om te duiken in India: De Andaman en Nicobar eilandengroep in de Golf van Bengalen, de Lakshadweep eilandengroep in de Arabische Zee, en Goa op het vasteland zelf. Elk centrum heeft zijn eigen unieke kenmerken. De Andaman en Nicobar eilanden hebben vulkanische eilanden met diep, ongestoord water dat een grote biodiversiteit herbergt. Lakshadweep heeft het meest kristalblauwe water dat je ooit zult zien en veel koraalriffen om te bekijken. Goa is een ideale plek voor beginnende duikers, omdat hier geen riptide stromingen te vinden zijn. Er is hier ook een grote verscheidenheid aan zeeleven te vinden.

Indonesië, ‘s werelds grootste archipel, bevat tien tot vijftien procent van alle koraalriffen ter wereld. U vindt hier ook enkele van de beste duikresorts ter wereld. Er zijn vele soorten vissen en ongewervelde dieren te zien, waaronder zeepaardjes en pijpvissen. Meer dan 25% van alle vissoorten op aarde is hier te vinden, wat grotendeels te danken is aan het feit dat er 17.000 eilanden en 80.000 kilometer kustlijn te vinden zijn. U vindt er ook veel verschillende kleuren en vormen koraal.

In Maleisië staat Sipadan bekend als een van de meest spectaculaire duikplaatsen ter wereld. Hier vindt u talloze hamerhaaien, miljoenen veelkleurige rifvissen, scholen barracuda’s en talloze zeeschildpadden. De biodiversiteit is te danken aan het feit dat deze locatie een met regenwoud bedekt tropisch eiland is.

De Malediven behoren tot de beste duiklocaties ter wereld. Dit komt doordat de omgeving bestaat uit het kristalblauwe water van de Indische Oceaan, gecombineerd met de uitgestrekte onderwaterwereld die vele vissoorten herbergt. Dit is een uitstekende locatie voor wand- en stromingsduiken. Een van de bekendste in dit gebied is “Lion’s Head”, een beschermd marien park met een diep wandrif dat veel overhangen heeft, wat de perfecte omgeving biedt voor een grote verscheidenheid aan vissen. Naast de vele vissoorten vind je er ook mantaroggen, walvishaaien, witpunthaaien en murenen.

Op de Filippijnen bent u slechts een korte boottocht verwijderd van uitstekende duiklocaties. Het duiken hier bestaat voornamelijk uit koraalhellingen en ondiepe tuinen tussen zandvlaktes. Er zijn vierentwintig duikplaatsen tussen de kust van Anilao en Maricaban Island, waarvan de Kathedraal de populairste is. Deze duikplaats heeft een gemiddelde diepte van 60 voet en bestaat uit een dakloze grot met een gezegend kruis, geflankeerd door twee grote zeebergen.

In Thailand moet u tijdens het duiken uitkijken naar walvishaaien, want dit gebied is een van de beste locaties om walvishaaien te spotten. Walvishaaien zijn de grootste vissen ter wereld en kunnen tot 15 meter groot worden. Er zijn hier drie belangrijke duikplaatsen te vinden: Chumphon Pinnacle, Hin Daeng, en Richelieu Rock. De laatste twee duikstekken bevinden zich aan de westkust van Thailand; vanwege de moesson die het water in beroering kan brengen, gaan duikboten alleen naar deze twee locaties van november tot mei van elk jaar. Chumphon Pinnacle, gelegen aan de oostkust, is echter het hele jaar door vrij toegankelijk.

Zoals u ziet, zijn er in heel Azië diverse duikplaatsen te vinden, variërend qua landschap en biodiversiteit. De meeste zijn het hele jaar door toegankelijk, met een paar opmerkelijke uitzonderingen. Sommige zijn meer geschikt voor ervaren duikers vanwege de beweging van het water, maar er zijn genoeg locaties die ook geschikt zijn voor beginners. Bekijk alle locaties en maak je klaar om een aantal prachtige bezienswaardigheden te zien terwijl je duikt in Azië.

Bira Dive Camp is een volledig functioneel duikcentrum en bunglow resort dat tegen lage kosten eerste klas duiken aanbiedt, gelegen op Bara Beach in Bira Indonesië.

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *