Get Scuba Diving Qualified While Holidaying In Thailand

All, Blog Thailand, Centraal Thailand, Duiken Thailand, Thailand, West Thailand

Dus, je hebt eindelijk die exotische vakantie naar Thailand geboekt en nu denk je erover om iets heel anders te gaan doen? Waarom haal je niet je PADI Open Water brevet? Het duurt maar een paar dagen en er gaat een hele nieuwe onderwaterwereld voor je open.

Je zult merken dat PADI het meest beschikbare brevet is met slechts een handvol winkels die NAUI en SSI brevetten aanbieden. Er zijn duikwinkels over heel Thailand, in plaatsen zoals Phuket, Khao Lak, Chumpon, Hua Hin, Koh Tao, Koh Samui, Koh Phangnan, Koh Chang, Koh Samet, Pattaya, Phi Phi, Krabi en meer.

Sommige duikwinkels zijn verbonden aan resorts, terwijl vele hun eigen bedrijf hebben. Je kunt je PADI Open Water papierwerk in je eigen land doen voordat je aankomt en je checkout duiken in Thailand doen, of de hele cursus in Thailand doen. Je hebt ook de keuze om je checkout-duiken per dagtrip of vanaf een liveaboard-schip te doen.

Waar je je cursus gaat volgen hangt af van wat je voorkeuren zijn. Elke locatie heeft zijn eigen attracties en als je van plan bent meer tijd boven water dan onder water door te brengen, kun je je bestemming misschien beter kiezen vanwege het andere aanbod. Ook zijn niet alle duikwinkels of instructeurs van dezelfde kwaliteit.

Je zult verschillende duikwinkels moeten bezoeken waar je verblijft en de instructeur ontmoeten die je zou hebben als je daar je Open Water cursus zou doen. Als Engels niet je moedertaal is, vind je misschien een duikwinkel met een instructeur die Nederlands, Frans, Italiaans, enz. spreekt. Duikwinkels in de meer populaire duikgebieden bieden instructie en examens in verschillende talen aan.

Uitrustingsnormen verschillen ook van winkel tot winkel. Je zult er zeker van willen zijn dat de uitrusting niet te oud is en dat ze goed is onderhouden, goed is opgeborgen en goed is schoongemaakt. Regelaars gaan bijvoorbeeld in uw mond en ze moeten goed worden schoongemaakt tussen gebruikers. Bovendien urineren de meeste mensen in hun wetsuits en deze moeten na elke duik worden schoongemaakt. Alle uitrusting moet worden ontdaan van zout water, anders kan de kristallisatie de uitrusting beschadigen.

Slecht onderhouden ademautomaten, BCD’s en duikcomputers kunnen defect raken en een ernstig ongeval veroorzaken dat zelfs tot uw dood kan leiden. Ook een slecht opgeleide duikinstructeur of iemand die zijn of haar werk niet serieus neemt, kan je de dood injagen.

Een van de meest populaire plaatsen om PADI cursussen te volgen in Thailand is Koh Tao, bekend om zijn goedkope duiken en overvloed aan duikwinkels, en binnen handbereik van Samui. Je hebt hier keuze genoeg en het zou verstandig zijn om de tijd te nemen en zoveel mogelijk winkels te bezoeken. Koh Tao is een goede plaats om te leren duiken en Advanced, Rescue Diver, Divemaster/Master Scuba Diver, en Instructor cursussen te volgen.

Dit eiland is echter niet aan te bevelen voor recreatieve duiken, omdat de zichtbaarheid en de kwaliteit van de riffen relatief slecht is. Koh Tao is het meest populair bij jonge backpackers, hoewel er een paar resorts zijn voor diegenen die niet van deze scène houden. Phi Phi biedt een vergelijkbare scène op een kleinere schaal met betere duiken.

Voor kwaliteitsduiken kunt u het beste naar Phuket of Khao Lak gaan, waar u gemakkelijk toegang heeft tot de Similan-eilanden. Deze negen eilanden maken deel uit van de provincie Phang Nga en liggen in een marien nationaal park. Ze zijn ongerept en rijk aan wilde dieren boven en onder water. De stranden hier behoren tot de mooiste ter wereld en de duikspots zijn enkele van de beste ter wereld. Kleurrijke riffen en rotsformaties zijn een pluspunt, met een verscheidenheid aan koraal en zeeleven. Het zicht is ook goed, variërend van 30 tot 50 meter.

De beste manier om de Similans te zien is per liveaboard, en de meeste duikoperators staan je toe je Open Water duiken vanaf de boot te doen als je van te voren de papieren en het zwembadwerk aan wal hebt gedaan, meestal met duikcursussen op Phuket. Houd er rekening mee dat de Similans in het laagseizoen gesloten zijn vanwege ongunstige vaar- en duikomstandigheden. Bovendien zijn de duikplaatsen veel dieper dan de recreatieve limiet van 40 m en kunnen sommige stromingen hebben. Het is raadzaam om cursussen te volgen voorbij Open Water om een sterkere duiker te worden en toestemming te krijgen om tot de limiet te duiken.

Er zijn ook duikcursussen op Samui, en er zijn veel duikorganisaties die duikcursussen op alle niveaus aanbieden op Phuket, en zelfs een paar in Krabi. In feite vindt u duikcursussen in Pattaya, Koh Chang en andere plaatsen, maar met minder keuze in flexibiliteit van datum.

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *