Thailand vakantie – Leren duiken met een budget

All, Blog Thailand, Centraal Thailand, Duiken Thailand, Thailand, West Thailand

Thailand heeft vakantiegangers van allerlei pluimage zoveel te bieden. Van de drukte en de cultuurrijke straten van Bangkok tot het rustige water en de pittoreske stranden van de Phi Phi eilanden, Thailand is een fantastische vakantiebestemming. Wat de meeste mensen misschien niet weten, is dat het ook een van de beste duiklocaties ter wereld is – vooral voor mensen met een krap budget.

Historisch gezien is het Britse pond zeer sterk geweest ten opzichte van de Thaise baht en dit heeft Thailand tot een zeer betaalbare vakantiebestemming gemaakt. Het pond heeft het afgelopen jaar een dipje gehad, maar het klimt langzaam weer omhoog ten opzichte van de baht en dit maakt een groot verschil voor de kosten van Thailand vakanties.

De recente politieke onrust heeft ook een begrijpelijke impact gehad op de toeristische cijfers van Thailand en het domino-effect hiervan heeft goedkopere vluchten en hotels betekend voor reizigers die bereid zijn om de reis naar de exotische kusten van Thailand te maken. De combinatie van goedkopere vakanties en een sterker wordend pond heeft betekend dat er geen betere tijd is dan nu om Thailand te bezoeken en je PADI (Professional Association of Diving Instructors) certificaat te halen terwijl je er bent.

Met kristalhelder, warm water en een overvloed aan exotisch zeeleven, waaronder walvishaaien, schildpadden en prachtige koraalriffen, is Thailand een paradijs voor duikers. In het Verenigd Koninkrijk kun je vaak tot £500 betalen voor de PADI Open Water Diver-cursus, die ongeveer vier dagen duurt en het populairste duikprogramma ter wereld is. In Thailand kost dezelfde cursus ongeveer 170 pond en de gemiddelde temperatuur van de zee is er ongeveer 28oC – veel beter dan de 16oC aan de zuidkust van het Verenigd Koninkrijk.

Als je eenmaal je PADI Open Water Diver kwalificatie hebt, kun je voor meer geavanceerde kwalificaties gaan of gewoon gaan duiken voor je plezier. Nogmaals, Thailand heeft een aantal van de goedkoopste funduiken en liveaboards in de wereld. Je kunt funduiken rond het eiland Koh Tao vinden voor slechts £12 per tank of £10 als je je eigen uitrusting meeneemt.

Liveaboards zijn er voor alle budgetten en kunnen van twee dagen tot twee weken duren. Op een boot blijven en elke dag duiken is zeker een goede manier om je duikvaardigheden uit te breiden en een grote variëteit aan duiken te maken tijdens je vakantie. Een typische liveabord trip van vier dagen/vier nachten in Thailand begint rond de £400 en is vaak inclusief meerdere bestemmingen, accommodatie en duikuitrusting.

Er zijn veel verschillende duiklocaties rond het vasteland van Thailand en de eilanden, zoals Phuket, Koh Samui en Phi Phi. Een van de meest bekende is het Similan Islands National Park, een groep kleine eilanden in de provincie Phang Nga in het zuiden van Thailand. Er zijn tal van spectaculaire duikplaatsen in deze regio, met waarnemingen van walvishaaien niet ongewoon. Bij goed weer is het zicht er ongeveer 30 tot 40 meter en alleen al de overvloed aan onderwaterleven maakt het duiken er tot iets heel bijzonders.

Een vakantie in Thailand wordt meestal geassocieerd met relaxen op een strand of op koopjesjacht gaan op een drukke markt in Bangkok, maar leren duiken in Thailand is iets dat uw vakantie nog gedenkwaardiger zal maken. Duiken is een leuke ervaring en zal u vaardigheden en herinneringen die een leven lang zal duren en hebben een enorme impact op waar u zult willen uw vakantie door te brengen in de toekomst.

Victoria Cochrane schrijft voor een digitaal marketingbureau. Dit artikel is geschreven in opdracht van een klant van dit bureau. Dit artikel is niet bedoeld om te promoten, maar moet worden beschouwd als professionele inhoud.

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *