Leer duiken – De zuiverste vorm van escapisme

All, Blog Thailand, Centraal Thailand, Duiken Thailand, Thailand, West Thailand

Veel mensen vragen me waarom ik ervoor gekozen heb om te leren duiken, en om eerlijk te zijn, als je het me toen gevraagd had, zou ik het antwoord niet echt geweten hebben. De waarheid is dat, zoals met zoveel dingen in het leven, ik er per ongeluk in terecht ben gekomen. In die tijd was ik druk aan het reizen en bezocht ik de verschillende eilanden en stranden van Thailand, het leek me gewoon iets interessants om te doen terwijl ik de tijd doorbracht.

Wat ik ontdekte was werkelijk levensveranderend. Het was uniek; het was de echte ontsnapping waar je mensen op kantoor elke dag over hoort praten. Uiteindelijk veranderde mijn leven door die paar dagen scubaduiken in Thailand, en vanaf dat moment werden al mijn vakanties, zelfs mijn huwelijksreis, bepaald door waar ik het water in kon gaan om te scubaduiken.

Leren duiken opent werkelijk een deur naar een andere, nog ongeziene wereld. Een wereld zonder woorden, met alleen het geluid van je eigen ademhaling om je gezelschap te houden. Een prachtige, blauwe wereld van gewichtloosheid, die je alleen laat met je gedachten, en steeds meer bewust van je zintuigen.

Bijna tien jaar geleden nam ik mijn eerste duiklessen, en sindsdien heb ik een aantal van de meest ongelooflijke momenten van mijn leven beleefd tijdens het duiken. Niemand kan je voorbereiden op een grote Gevlekte Arendrog die je van slechts een paar meter afstand aanstaart. In dat grote, nieuwsgierige, donkere oog te kunnen kijken, terwijl je probeert uit te vinden wat ze denken, is een ervaring die nergens anders, of in geen enkele andere sport, kan worden gereproduceerd.

Het is om deze redenen, en nog vele andere, dat duiken vandaag de dag een van de snelst groeiende sporten ter wereld is, en elk jaar volgen steeds meer mensen cursussen zoals de PADI Open Water duikcursus, zodat ze de ontzagwekkende wonderen onder de oppervlakte kunnen ervaren.

Dus als je op zoek bent naar die volgende uitdaging, of misschien gewoon op zoek bent naar iets anders, waarom overweeg je dan niet om een duikcursus te volgen en te leren scubaën. Tegenwoordig zijn er steeds meer bedrijven die duiklessen aanbieden, zowel in eigen land als in het buitenland. De keuze is aan jou.

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *