Duiken in Krabi en de Koh Phi Phi eilanden

All, Blog Thailand, Centraal Thailand, Duiken Thailand, Thailand, West Thailand

Het prachtige landschap van de Krabi en Koh Phi Phi regio’s van Thailand hebben er lang voor gezorgd dat het gebied een vaste favoriet is op Thailand’s platgetreden reizigers- en backpackerspaden. Dramatische kalkstenen kliffen, prachtige stranden en de lage kosten van levensonderhoud in het gebied hebben ervoor gezorgd dat grote aantallen toeristen elk jaar naar de regio komen.

De laatste jaren heeft de regio echter een reputatie opgebouwd onder de duikers, aangetrokken door de prachtige onderwater topografie die gemakkelijk kan wedijveren met de dramatische kliffen en pinakels boven water. Vandaag de dag zijn de populaire resort gebieden van Ao Nang, Koh Phi Phi en Railee Beach net zo gevuld met duikers als de traditionele ‘horizon-zoekers’ van de jaren 70 en 80.

Het duiken in Krabi en Koh Phi Phi lijkt geconcentreerd te zijn in vier hoofdgebieden. De lokale eilanden en riffen net ten zuiden van Krabi, de verschillende duikplaatsen bij Shark Point Marine Sanctuary, de plaatsen rond de eilanden op Koh Phi Phi en de twee duikplaatsen van wereldklasse bij Hin Daeng en Hin Muang.

Slechts een paar kilometer ten zuiden van Krabi liggen de kleine eilanden Ko Ha, Ko See en Ko Yaw Bon. De duikplaatsen hier zijn een interessante mix van tunnels, doorwaadbare plaatsen, koraalkoppen en grote rotsformaties. Met uitzondering van de tunnel bij Ko Yaw Bon, zijn de duiken hier toegankelijk voor beginnende duikers en bieden een uitstekende gelegenheid om het onderwaterleven te zien, waaronder Black Tip Haaien, Banded Sea Snakes en Leopard Sharks.

De duikplaatsen van Shark Point Marine Sanctuary zijn de thuisbasis van een ongelooflijke reeks van onderwaterleven, en hoewel het duiken hier de neiging heeft te worden gedomineerd door de duikplaatsen bij Anenome Reef en Shark Point, biedt het King Cruiser Wreck een uitstekende duik en is nu de thuisbasis van een goede hoeveelheid koraal en onderwaterleven. Grote barracuda’s en tonijnen worden hier regelmatig gespot, aangetrokken door de grote hoeveelheid voedingsstoffen die uit de nabijgelegen diepe wateren worden opgezogen.

Verder zuidwaarts liggen de prachtige eilanden van Koh Phi Phi, een gebied dat wordt gekenmerkt door de dramatische kalkstenen kliffen en pieken die dramatisch boven de zee uitsteken, voordat ze zich in de donkere diepten eronder storten. Ooit een rustig moslim vissersdorpje, heeft de regio nu een ontwikkelde duikindustrie, en vandaag de dag zijn er minstens tien duikcentra actief vanuit het Ton Sai gebied op Koh Phi Phi.

Onder water zijn de eilanden van Koh Phi Phi een mengeling van koraaltuinen, steile wanden en doorzwemmogelijkheden, en de eilanden hebben een aantal uitstekende duikstekken in de directe nabijheid. In het bijzonder, de duikstekken bij Ko Yung Pinnacle en Ko Bida nok leveren constant uitstekende duiken op en worden algemeen erkend als de beste duikstekken in Koh Phi Phi.

Als laatste, maar zeker niet de minste zijn de twee wereldklasse duikstekken ten zuiden van Phi Phi bij Hin Muang (Purple Rock) en Hin Daeng (Red Rock). Deze sites, een mix van steile wanden en pieken zijn beide in de nabijheid van diep water, en als zodanig worden de grotere zeedieren aangetrokken door de grote hoeveelheden voedingsstoffen die hier gevonden kunnen worden. De twee duikstekken bij Hin Muang en Hin Daeng bieden de beste mogelijkheden voor mensen die walvishaaien of mantaroggen willen zien, en beide worden regelmatig waargenomen op deze duikstekken.

Het duiken in de hele Krabi en Koh Phi Phi regio is zonder twijfel van de hoogste standaard, en een aantal van de duikstekken bieden echt duiken van wereldklasse. Voor duikers die willen duiken op Koh Phi Phi of in Krabi, de meerderheid van de duikcentra in de regio zijn te vinden in het resort van Ao Nang of op het strand bij Ton Sai in Koh Phi Phi.

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *