Geheime eilanden voor uw volgende vakantie in Thailand

All, Blog Thailand, Centraal Thailand, Duiken Thailand, Thailand, West Thailand

Thailand is een van de beste vakantiebestemmingen ter wereld. Het is goedkoop, heeft vriendelijke mensen, heerlijk eten, een diverse cultuur en een verbazingwekkende verscheidenheid aan bezienswaardigheden om te bezoeken. U kunt ontspannen op prachtige stranden, wandelen grote bergen, duiken indrukwekkende koraalriffen, bezoek oude historische plaatsen, verken grote grotten, en hangen in energieke en snelle steden. De meeste toeristen komen echter naar Thailand voor de stranden en, deze tropische eilanden zijn de beste reden om naar Thailand te komen. Echter, Thailand heeft honderden tropische eilanden om uit te kiezen. De meeste toeristen blijven plakken op een paar populaire Thaise eilanden en met goede reden. Ze zouden niet populair zijn als ze niet goed waren. Maar ondanks dat Thailand stevig op het toeristenpad ligt, zijn er nog enkele onontdekte eilanden in Thailand. Hier zijn zeven eilanden in Thailand die relatief niet erg toeristisch zijn:

Ko Lipe is een klein eiland gelegen in de zuidelijke Thaise provincie Satun en ligt in de Andaman Zee. Het eiland ligt in het Tarutao National Marine Park. De naam “Ko Lipe” betekent papieren eiland in de lokale zeezigeunertaal. Hoewel Ko Lipe geleidelijk aan meer toeristisch wordt, is het vooralsnog een relatief rustige plaats. Er zijn koraalriffen om te duiken direct bij het eiland, witte zandstranden, goedkoop eten, en aardige lokale bevolking. De meeste plaatsen hebben slechts elektriciteit tot middernacht, zodat u ‘s nachts naar de sterren kunt kijken. Vermijd het vakantieseizoen wanneer de drukte het grootst is.

Ko Tarutao National Marine Park bestaat uit 51 eilanden gelegen in de Andaman Zee. Ko Tarutao is het belangrijkste eiland en is waar het hoofdkwartier van het park is gevestigd. Er zijn geen lodges, resorts, restaurants of bars op het eiland. Er is alleen de kantine van het park en een kleine winkel die slechts open is tot 20.00 uur. Accommodatie hier is gewoon goedkope bungalows of tenten. Voor wie op zoek is naar een goedkoop en rustiek eiland in Thailand, is dit de plek.

Het eiland Ko Chang is een tropisch marine nationaal park. Gelegen in het oosten nabij de Cambodjaanse grens, is het na Phuket het grootste eiland van Thailand. Recentelijk, met de toename in ontwikkeling en populariteit, is Ko Chang Thailand’s nieuwe populaire toeristische bestemming. Met zijn aaneenschakeling van witte zandige baaien en stranden, ongerepte regenwouden, overvloedig wildleven, koraalriffen, hoge bergtoppen, watervallen, en een geweldig nachtleven, is Ko Chang een van Thailand’s meest gewilde vakantiebestemmingen. Als u aan de oostkant van het eiland blijft, is er heel weinig ontwikkeling en kunt u nog steeds genieten van een vakantie ver weg van de drukte.

Het Surin National Park ligt ongeveer 60 km van de westkust van de provincie Phang Nga. De meeste bezoekers komen voor de uitstekende duik-, snorkel-, wandel- en vismogelijkheden, en diegenen die hopen op een rustig toevluchtsoord ver weg van de toeristenvallen, zullen blij zijn met het gebrek aan “ontwikkeling”. Surin Nuea is ook de thuishaven van een gemeenschap van ongeveer 150 Moken, of “zee-zigeuners”, die er zich al tientallen jaren op semi-permanente basis vestigen. De eilanden zijn beschermd en kunnen alleen worden bezocht door georganiseerde toers, waardoor het duiken goed blijft en de drukte beperkt.

De Similan-eilanden bestaan uit negen granieten eilanden die omspoeld worden door een helderblauwe tropische oceaan en gezegend zijn met enkele van ‘s werelds mooiste stranden. Ondanks een ruwe start hebben de Similianen en al haar riffen zich hersteld van eerdere calamiteiten en overmatig gebruik. Boten die de Similan-eilanden binnenvaren moeten zich houden aan strikte regels die worden opgelegd en gecontroleerd door de ambtenaren van het nationale park, moeten gebruik maken van de aanlegplaatsen die door het nationale park zijn aangelegd en moeten gesloten afvalwatersystemen gebruiken om vervuiling te voorkomen.

Ko Lanta is populair bij toeristen die een vakantie weg van de feesten zoeken. Het is populair bij een meer ontspannen publiek dan het nabijgelegen Ko Phi Phi: meer wandelen op het strand en kijken naar de zonsondergang dan drinken en dansen. En zelfs als het eiland op zijn volst is, is er altijd wel een rustig plekje te vinden om te relaxen – de stranden zijn nooit vol.

Ko Mak is een van Thailand’s best bewaarde schatten. Het is een ideale bestemming voor bezoekers die een rustige omgeving willen, onbedorven door massatoerisme. Tussen 10.000 palmbomen staan een tempel, drie vissersdorpen, rubberplantages en twee onbewoonde stranden. Bijna niemand komt hier, behalve stelletjes en duikers. Koh Mak is de perfecte plaats om te ontspannen, te verkennen, uw geest tot rust te brengen en uw zintuigen te kalmeren.

Reizen naar deze eilanden in Thailand geeft je rust, stilte, brede stranden, kristalblauwe oceaan, en niet veel mensen. Laten we het geheim echter onder ons houden zodat de eilanden zo lang mogelijk zo blijven, anders zullen deze geweldige eilanden in een snel tempo verpest worden

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *