Tips voor een reis naar Thailand om Muay Thai te studeren of gewoon om een geweldig land te bezoeken

All, Blog Thailand, Centraal Thailand, Thailand, West Thailand

Er wordt mij vaak om advies gevraagd over reizen naar Thailand. Omdat ik het grootste deel van de afgelopen drie jaar in Thailand heb doorgebracht, ben ik misschien wel gekwalificeerd om wat advies te geven.

Meer in het bijzonder wordt mij gevraagd hoe ik Muay Thai kan trainen in Thailand, omdat dat de katalysator van mijn reizen daar is geweest, en het grootste deel van mijn tijd in beslag heeft genomen.

Dat gezegd hebbende, neem ik altijd de tijd om door het land te reizen elke keer als ik er ben, en ik heb het geluk gehad om een aantal verbazingwekkende plaatsen te hebben gevonden onderweg. Ik zal een aantal van die plaatsen later met jullie delen.

Laten we eerst eens praten over een aantal bouten en moeren over reizen naar Thailand.

Logies is goedkoop. Eten is goedkoop. Vervoer in en rond Thailand is goedkoop. Verreweg de grootste kostenpost is de heenreis… uw vliegticket naar Thailand. Ook dit kan relatief goedkoop zijn, als je het goed doet. Uiteraard zal vooruit plannen helpen om uw vliegticketkosten te drukken, maar flexibel zijn in uw reisdata zal ook helpen.

Met betrekking tot zo ongeveer alles wat ik hier schrijf, zal de prijs direct worden beïnvloed door de tijd van het jaar dat u van plan bent om te reizen naar Thailand … met inbegrip van vliegtickets.

Houd in gedachten dat het een kwestie van geven en nemen is. U kunt wat geld besparen, maar als gevolg daarvan, zult u dagelijks natgeregend worden, of een aantal behoorlijk hete dagen doorstaan. November tot februari is de duurste tijd om naar Thailand te reizen. Het weer is fantastisch, maar verwacht dat restaurants, straten, stranden, enz. vol zitten met toeristen, en dat de prijzen voor alles, van accommodatie tot taxiritten, bijna het dubbele zijn.

Het regenseizoen loopt van mei tot november. Regenachtige dagen in Thailand zijn eigenlijk heel aangenaam. Vaak stortregent het 30 minuten lang als een gek, en kort daarna is het zonnig en blauw. De straten zullen overstromen als rivieren, en 20 minuten later is er geen wolkje meer aan de lucht. De temperatuur blijft warm, dus tenzij je smelt als je nat wordt, zijn regenachtige dagen zo slecht nog niet.

Het hete seizoen loopt van maart tot juni, en het kan er ECHT heet worden (100 graden +). Vooral voor het trainen van Muay Thai, omdat de trainingscentra allemaal buiten zijn, kan het een hele uitdaging zijn. U zult VEEL zweten, en veel sneller vermoeid raken dan in de andere perioden van het jaar.

Dus, ik denk dat uw eerste stap bij het overwegen van een reis naar Thailand zou zijn om te beslissen wat u van uw reis wilt maken. Als u wilt eilandhoppen, of wilt feesten alsof er geen morgen is, kom dan tijdens het drukke seizoen. Maar, zoals ik al zei, u zult voor alles een beetje meer betalen.

Als u alleen komt voor Muay Thai training in Thailand, is elke tijd van het jaar net zo goed als de andere. Zoals ik al zei, als het heet is, is het heet, maar de klassen zijn over het algemeen kleiner en u krijgt veel aandacht van de trainers. Tijdens het drukke seizoen, kunnen sommige sportscholen een echt gekkenhuis zijn.

Op de meeste plaatsen in Thailand wordt Engels gesproken. Uiteraard, hoe verder weg van steden en toeristische attracties, hoe minder Engels er gesproken zal worden. De meeste straatnaamborden en veel winkelpuien zijn zowel in het Engels als in het Thais. (Hoewel veel van de winkelpuien enigszins komisch zijn, omdat ze soms hun Engelse vertalingen afkraken).

Het kan geen kwaad om wat Thais te leren voordat u naar Thailand reist, maar het is een erg moeilijke taal om op te pikken. Als u eraan denkt om elke zin af te sluiten met het woord “Krap” als u een man bent, en “Ka” als u een vrouw bent, zal de ontvanger van uw vraag weten dat u vriendelijk bent.

Krap wordt uitgesproken ergens tussen ‘Crap’ en ‘Clap’ in. De ‘R’ en de ‘L’ zijn als het ware in elkaar overgegaan. In sommige delen van het land, wordt het uitgesproken als ‘Kap’.

* ‘Sawatdee Krap’ = Hallo en tot ziens

* ‘Korp Kuhn Krap’ = Dank u

Je handen in gebedshouding vouwen en je hoofd buigen is ook een respectvolle manier om iemand aan te spreken.

Enkele tips voor de ‘gebedspositie’ buiging:

* Plaats uw vingers bij uw kin = Iemand in de dienstverlenende sector

* Plaats uw vingers bij uw neus = Iemand van gelijke status

* Plaats je vingers op je voorhoofd = een monnik of iemand van hoge status

*Je vingers boven je hoofd plaatsen = Gereserveerd voor Royalty

**Uw kin naar de Thais toeknikken (zoals de Amerikaanse ‘What’s up’ beweging), kan door de Thais als agressief worden opgevat. Knik naar voren om vriendelijk te zijn.

Vier dingen die u NIET wilt doen in Thailand:

1. Daag een Thaise kok uit om iets pittigs voor u te maken. Zelfs als u van pittig eten houdt… zij brengen het naar een heel ander niveau.

2. 2. Vertel een Thais massage meisje dat je ‘Sterke Druk’ wilt. 98 pond vrouwen zullen je laten huilen als een klein meisje als je nog nooit een Thaise massage hebt gehad.

3. Vertel uw Muay Thai trainer dat u full contact wilt.

4. Speel Vier tegen één met een barmeisje.

Laten we het nu over die drie dingen hebben (Meer over barmeisjes later);

VOEDSEL

U zult nergens meer verbazingwekkend vers en heerlijk fruit en groenten proeven. Thais eten is zeer smaakvol, en zeer betaalbaar.

Ze houden van pittig eten, en een andere goede zin om te onthouden is ‘Nit Noy’. Dat betekent een klein beetje. Als u gevraagd wordt hoe pittig u uw eten wilt hebben, is ‘Nit Noy’ de manier om te gaan.

Mijn persoonlijke favoriete Thaise gerecht is Tom Yam Goong. Het is een soep met citroengras, chili, galangal, limoenblad, sjalotten, limoensap en vissaus, strozwammen en garnalen.

Ik ben ook dol op groene curry, maar het is hit and miss. Sommige plaatsen kloppen het uit het park, en anderen, het is gewoon zo-zo.

Ik hou echt van Thais bier, en ze hebben ook een paar goede whisky’s. Sangsom’ is mijn favoriete whisky, en ‘Singha’ (spreek uit als ‘Sing’) is veruit mijn favoriete Thaise bier (spreek uit als ‘Beea’).

Wees heel voorzichtig met het drinken van kraanwater (Nam), en kijk uit waar restaurants hun ijs vandaan halen. Je kunt er ECHT ziek van worden als je dat niet doet.

Vrijwel elk jaargetijde kun je wel een of ander festival vinden. De Thais vieren graag het leven en BUDDHA. Er zijn enkele zeer vreemde tradities verbonden aan sommige van deze vieringen. Andere zijn verbazend mooi, en sommige zijn ronduit leuk.

De vreemdste viering die ik zag was een optocht van mensen die hun lichaam hadden doorboord met zwaarden en handgeweren… die letterlijk door hun huid heen staken, met bloed dat uit de verse wonden droop. Terwijl de stoet door de straat liep, stopten deze mensen om voedsel- en drankoffers aan te nemen van de mensen die naar de stoet keken.

De mooiste viering bestond uit honderden mensen die tegelijkertijd lantaarns de lucht in lieten gaan.

En het leukste was een gigantisch watergevecht, waarbij IEDEREEN spuitpistolen en waterballonnen had en de hele stad elkaar onder water zette.

Ik heb geen idee wat de bedoeling achter deze evenementen was, maar het was zeker een ervaring om deel van uit te maken.

Afgezien van deze vieringen, zijn er nachtmarkten over de hele plaats waar je alles kunt kopen, van verbazingwekkende straat voedsel, tot drankjes, en souvenirs, snuisterijen, kleding, elektronica … zo ongeveer alles wat je je kunt voorstellen, en ZEER laag proces. Als u van ruilhandel houdt, zult u deze markten geweldig vinden. Als u wat ECHT Thais eten wilt proeven, kunt u genieten van alles van inktvis tot gefrituurde krekels, kakkerlakken, en mieren… onder andere. Spoel het weg met een Singha, en het is niet slecht eten.

Als u echter op zoek bent naar een ECHT feest, zult u ofwel naar de stad of naar de eilanden moeten gaan.

Elke stad heeft zijn eigen feeststraat die vol zit met toeristen die genieten van de decadente kant van Thailand… en er is genoeg van. Van Ping Pong shows, tot Go-Go bars, en elke andere soort bar die u zich kunt voorstellen, ze hebben ze. OPMERKING: U kunt een Ping Pong show niet ‘on-zien’. Wat ik ook probeer, het is een beeld dat ik niet uit mijn geheugen kan wissen. Ik raad u aan het over te slaan, tenzij dat uw ding is.

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *