Hoe vind je de beste duikinstructeur en duikwinkel?

All, Blog Thailand, Centraal Thailand, Duiken Thailand, Thailand, West Thailand

Het vinden van de juiste Scuba instructeur en duikshop kan soms een uitdaging zijn. Wanneer je op een onbekende plaats bent, zoals een vakantiebestemming, of gewoon met je nieuwe hobby begint, wil je er zeker van zijn dat je met de best mogelijke mensen duikt. Zoals bij alles wat een professionele opleiding of ondersteuning vereist, zijn er dingen waar je zeker van wilt zijn. Wanneer je leert autorijden wil je een instructeur waar je je goed bij voelt en dat het bedrijf waar ze voor werken een goede reputatie heeft. Hetzelfde geldt voor Scuba diving. Bij het zoeken naar een goed duikbedrijf en instructeur zijn er een paar dingen die je moet overwegen.

– Aanbeveling. Als andere duikers je hebben verteld over een goede duikschool met goede instructeurs dan ben je meteen zekerder van je keuze. Als iemand die je vertrouwt positief over de duikschool spreekt, is dat een hele geruststelling. Getuigenissen die je leest spreken ook boekdelen over de duikwinkel.

– Reputatie. Bestaat de winkel al een tijdje? Duikbedrijven die al jaren bestaan, doen dat omdat ze iets goed doen. Dat iets is zorgen voor de klant. Als je een duikzaak vindt die erg stil is terwijl andere zaken druk bezig zijn, stel je dan wel wat vragen. Misschien is het een nieuwe zaak, maar ga eens kijken. Het kan zijn dat een nieuwe winkel het de klant graag naar de zin wil maken en dus niet moet worden afgewezen. Ga naar binnen en kijk.

– Faciliteiten. Ze moeten goede apparatuur hebben, comfortabele leslokalen, en het gebruik van een geschikt zwembad en duikboot. Veel winkels hebben concessies met hotels die het duiken voor hun gasten promoten en daarom hun zwembaden gebruiken. Ga nog eens naar binnen en kijk rond. Is de uitrusting oud of nieuw? Verkopen ze duikuitrusting? Er is geen excuus voor het verkopen van duikuitrusting en het verhuren van oude, versleten uitrusting. Zal je comfortabel zitten op hun duikboot? Sommige duikscholen hebben speedboten (kunnen een beetje stuiterend zijn) terwijl andere (zoals de duikscholen in Pattaya, Thailand) omgebouwde vissersboten gebruiken voor een rustigere dag.

– Flexibiliteit. Een goede duikwinkel moet flexibel zijn in de service die ze hun klanten bieden. Soms is het handiger om een duikcursus in twee weekenden te volgen in plaats van vier dagen achter elkaar, dit zou geen probleem moeten zijn. De duikinstructeur en de duikwinkel die hun eigen tijdschema vooropstellen, zijn misschien niet de juiste voor jou.

– Kosten. Er wordt vaak gezegd: “Je krijgt waar je voor betaalt”. Vergelijk de prijzen van elke duikwinkel. Het kan zijn dat ze allemaal dezelfde prijs vragen (zoals bij de duikwinkels in Pattaya, Thailand) maar misschien krijg je bij de ene gratis verrijkte lucht of een betere lunch dan bij de andere. De prijzen van duikcursussen zijn normaal gesproken concurrerend geprijsd en daarom vergelijkbaar binnen het lokale gebied.

– Lokale kennis. Instructeurs die tussen een paar duikshops freelancen kunnen informatie hebben die nuttig is in termen van het goede, slechte, plus en min van individuele shops en duikstekken. Ze zouden bereid moeten zijn om te gaan zitten en je vragen te beantwoorden. Vraag hen of ze je duikbuddy willen zijn op een leuke duik zodat je hun bekwaamheid kan evalueren alvorens een cursus te boeken.

Tenslotte, vergeet niet dat jij de klant bent en doe alleen waar jij je goed bij voelt. Duiken is leuk en niet iets om gestrest over te raken. Hoe meer vertrouwen je hebt in de duikshop en de instructeur die je kiest, hoe leuker de duikervaring.

Als u er over denkt om te gaan duiken en op zoek bent naar een paar tips kom dan eens langs op onze website vooral als u Pattaya Thailand bezoekt. Veel plezier en hopelijk tot ziens op een dag.

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *