Why Scuba Diving In Thailand Is So Popular

All, Blog Thailand, Centraal Thailand, Duiken Thailand, Thailand, West Thailand

Nu Bangkok officieel de meest bezochte stad ter wereld is, bezoekt een groeiend aantal mensen Thailand om deel te nemen aan PADI scubaduiken. Het land staat bekend om zijn bergtochten, fantastische winkels, heerlijk eten, ongerepte stranden en, natuurlijk, veilige maar opwindende scubaduikervaringen. Terwijl er andere bestemmingen in de wereld zijn die extremer of handiger scubaduiken kunnen bieden, en landen die meer ontwikkelde infrastructuren hebben, heeft Thailand wat sommigen omschrijven als de perfecte balans van alles. Van de vriendelijke lokale bevolking en het heerlijke eten dat ze serveren, tot zwemmen of snorkelen met een walvishaai, er lijkt precies de juiste hoeveelheid van alles te zijn in Het Land van de Glimlach.

De meesten zullen toegeven dat voor het allerbeste recreatieve duiken ter wereld, Thailand hevige concurrentie ondervindt van Indonesië en sommige delen van het Caribisch gebied. Men moet echter rekening houden met wat er opgeofferd moet worden om op deze plaatsen het water in te gaan. Het Indonesische duiken biedt misschien wat extremere of kleurrijkere duikplaatsen, maar de transportsystemen van het land liggen ver achter bij die van Thailand. In Midden-Amerika, zo beweren sommigen, is er te veel bootverkeer op de beste duikbestemmingen, en ook het chummen voor het duiken met haaien is er een veel voorkomende praktijk.

Men zou ook kunnen beweren dat er betere landen dan Thailand zijn om te bezoeken voor service, gemak en kwaliteit, maar hebben deze andere locaties ook geweldige duikbestemmingen tegen concurrerende prijzen? Als u eenmaal rekening houdt met de vriendelijke en gastvrije lokale mensen en het fantastische en goedkope eten, dan komt Thailand keer op keer als beste uit de bus.

Waar is de beste plaats om te duiken in Thailand? De Richelieu Rots is waarschijnlijk de beste duiklocatie in het Koninkrijk, maar de Similan Eilanden, 90 km. zuidelijker en dichter bij Phuket, is waarschijnlijk de beste plek om te duiken in Thailand. Meer dan twintig prachtige onderwater oases met miljoenen dieren om te zien verspreid over acht onbewoonde eilanden op slechts een paar uur van luxe hotels. Koh Similan ligt in de Andaman Zee, aan de westkust van Thailand. Hoewel Koh Tao, aan de oostkust en in de Golf van Thailand, misschien meer duiktoeristen ontvangt dan Koh Similan, is het duiken op Koh Similan zeker de moeite waard. Dieper en helderder water heeft meer zicht en het onderwaterleven is gevarieerder en kleurrijker en in grotere aantallen aanwezig.

Poom Morgan

Koh Similan is officieel bekend als Mu Ko Similan National Marine Park, maar wordt meestal aangeduid als De Similan Eilanden. Toegang is alleen per prive-boot, hetzij op een geplande of gecharterde cruise of per speedboot of catamaran dagtocht vanuit Khao Lak. Similan Diving Tours kunnen online geboekt worden voor zeer redelijke prijzen.

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *