Genieten van Scuba Diving op de Perhentian Eilanden in Maleisië

All, Blog Thailand, Centraal Thailand, Duiken Thailand, Thailand, West Thailand

De naam doet geen belletje rinkelen bij de internationale duikgemeenschap, maar de mensen uit heel Zuidoost-Azië kennen de kwaliteit van het duiken dat op hen wacht wanneer zij op de Perhentian-eilanden aankomen. De eilanden zijn beroemd om hun kristalheldere water en prachtige witte zandstranden en vele back packers en reizigers komen er door de jaren heen regelmatig. Nu is een nieuwe vorm van reiziger aangekomen in de vorm van duikers.

Het grootste deel van het succes van de Perhentian eilanden komt van de nabijgelegen duiklocaties gedacht uit Maleisië en Thailand, veel mensen gaan naar Thailand om te leren duiken, maar willen daarna een ontspannen paradijs vinden om te genieten van wat ze geleerd hebben en dat is waar de Perhentian eilanden in beeld komt. Er is veel natuurlijke schoonheid en de eilanden zijn rustig genoeg om te ontspannen en te genieten.

De Perhientan eilanden bestaan uit twee eilanden, Pulau Perhentian Kecil en Pulau Perhentian Besar, en ze liggen ongeveer 20 kilometer van het vasteland van Maleisië. Welkom in het paradijs, zoals de plaatselijke bevolking zou zeggen, met de palmbomenstranden en de verrukkelijke rijkdom van het onderwaterleven die op u wacht.

De kwaliteit van het duiken op de Perhentian eilanden is van een hoog niveau en met het brede scala aan duiklocaties betekent dit dat het een populaire bestemming is geworden voor beginnende duikers en ervaren zowel. Er zijn momenteel ongeveer tien duikplaatsen die worden gebruikt door de lokale duik operators en de meest bekende van de duikplaatsen is Tokong Laut, wat tempel van de zee betekent, maar ze vinden regelmatig nieuwe duikplaatsen toe te voegen aan hun lijst van plaatsen om te gaan.

Een duikplaats in het noordwesten van de eilanden heeft grote rotsachtige uitwassen en heeft enkele van de beste zachte koraal formaties in het gebied, hier is de kans groot dat je barracuda’s, verpleegster haaien, black tip haaien en kingfish ziet.
Als u van wrakduiken houdt zijn er twee wrakken in de buurt, het Sugar Wreck is een 90m vrachtschip dat zonk in 2000 en het andere is een Vietnamees schip waar het mogelijk is om het wrak zelf te betreden.

Vanwege de moesson is het seizoen van maart tot oktober, maar dit kan enigszins variëren afhankelijk van de weersomstandigheden. Andere tijden van het jaar zijn de zeeën te ruw en is de toegang tot de eilanden zeer beperkt. Dit kan goed zijn omdat het zeeleven dan de tijd krijgt om uit te rusten en niet gestoord te worden door duikers.

De Perhentian eilanden bieden een goede plaats voor zowel beginnende als ervaren duikers om de oceanen te delen en toch een plaats te hebben voor niet-duikers om ook te genieten op hetzelfde moment.

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *