Beste tijd om te duiken in Thailand

Blog Thailand

Thailand heeft twee hoofdduikzones, de Andamanse Zee aan de westkust en de Golf van Thailand aan de oostkust met verschillende duikseizoen.

 

Andamanse Zee (Similan-eilanden, Surin-eilanden, Phuket, Koh Lanta, Koh Phi Phi)

Het klimaat is tropisch en het weer is het hele jaar door meestal warm en vochtig met een luchttemperatuur variërend van 25 ° C tot 32 ° C en een watertemperatuur rond de 29 ° C.

 

Het regenseizoen loopt van mei tot december. Er valt veel regen van juni tot oktober, maar aan het eind van de dag is het meestal een verkoelende 2 uur durende storm.

Het droge en hete seizoen loopt van januari tot april, wat de beste tijd is om dit deel van Thailand te bezoeken.

Het hoogseizoen loopt van november tot april met een piek in december en januari.

Het is mogelijk om het hele jaar door te duiken in Phuket, Ko Lanta en Koh Phi Phi. De beste duikperiode is van november tot april wanneer het zicht erg goed is. Als u echter wilt dat het rustiger is, overweeg dan om na januari te komen om de toeristische drukte te vermijden. Van april tot oktober kan de zee woelig zijn en is het zicht vaak verminderd.

 

Liveaboards draaien het hele jaar door, maar als je wilt gaan duiken op de prachtige archipels van Similans en Surin, is dat alleen mogelijk tussen oktober en mei. Het nationale park is geopend van 16 november tot 15 mei, maar de meeste Liveaboard-reizen zijn van oktober tot mei. Bovendien vinden de beste duikomstandigheden plaats in maart met de beste zichtbaarheid en bijna geen overwinning. 

Golf van Thailand (Ko Tao, Koh Samui)

Het klimaat is ook tropisch met het hele jaar door warm en vochtig weer. De luchttemperatuur varieert van 28 ° C tot 32 ° C en de watertemperatuur ongeveer 29 ° C het hele jaar door.

 

De beste tijd om de Golf van Thailand te bezoeken is in mei en juni als het weer niet te warm is en er minder toeristen zijn.

Het is het hele jaar door mogelijk om te duiken in Ko Tao en Koh Samui. De beste duiktijd loopt van mei tot augustus met uitstekende omstandigheden.

 

Als het laagseizoen is aan de westkust, is het hoogseizoen aan de oostkust, dus je kunt het hele jaar door duiken in Thailand. De beste tijd om walvishaaien te spotten is tussen februari en mei. Als je meer informatie wilt over het lokale weer, bezoek dan de speciale bestemmingspagina’s.

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *