De beste duikplekken in Azië: 4 hotspots die je niet mag missen

All, Blog Thailand, Centraal Thailand, Duiken Thailand, Thailand, West Thailand

Azië is beslist een toeristische trekpleister. In bijna elk land van dit continent kun je wel iets nieuws en spannends beleven. Van de Chinese Muur, de kersenbloesems in Japan, tot de prachtige stranden in Bali, Azië blijft ons verbazen met zijn natuurlijke wonderen.

Nu we de prachtige toeristische bestemmingen aan land hebben gezien, wat dacht u ervan een kijkje te nemen in de wonderen onder zee? Aangezien Azië enkele van de beste stranden ter wereld heeft, zou het onmogelijk zijn om hier ook geen goede duikplekken te vinden. De mariene biodiversiteit in de oceanen van Azië is zo divers dat er nog steeds een aantal soorten vissen en koraal zijn die wachten om ontdekt te worden. Het mooie van Azië is dat je er prachtige bezienswaardigheden en geluiden kunt zien zonder al te veel geld uit te geven, want de meeste bestemmingen in Azië zijn heel betaalbaar.

Hier zijn enkele van de landen met de beste duikplekken in de wereld:

#1. Thailand

Een bezoek aan de stranden van Phuket en Koh Samui kan je echt versteld doen staan. Het poederachtige witte zand en het koele blauwe water is slechts een van de prachtige toeristische bestemmingen in Thailand. Maar als je het hebt over de beste duiklocatie in Thailand, gaat er niets boven de Similans. De Similan-eilanden bieden meer dan 25 duikplekken met enkele van de beste rotsformaties en doorzwemmogelijkheden.

#2. Maleisië

Wist je dat het strand met de grootste schildpaddenpopulatie in Maleisië ook de beste duiklocatie van het land is? Het piepkleine eilandje Sipadan heeft een weelderig regenwoud en een rietkraag die een bezoek waard is. De duikplaatsen hier zijn de beste van het land en wemelen van onderwaterleven zoals haaien, schildpadden en mantaroggen.

#3. Indonesië

Als u niet genoeg kunt krijgen van de stranden van Bali, waarom neemt u dan geen duik in de riffen van Kalimantan, Indonesië? Er zijn verschillende goede riffen voor de kust van Kalimantan waar verschillende soorten mantaroggen te vinden zijn en het is ook de broedplaats van schildpadden. Er is ook een kwallenmeer in het gebied, dat duikers nooit mogen missen.

#4. Filippijnen

Net als de meeste archipels in Zuidoost-Azië, hebben ook de Filippijnen enkele van de beste stranden en duikplekken van heel Azië. De geboorteplaats van het scubaduiken begon in de bescheiden wateren van Anilao, dus dit is zeker de eerste plek in het land die u moet bezoeken als u een spectaculaire duikervaring wilt meemaken. Het Tubbataha rif staat ook bovenaan de lijst van de beste duikplaatsen in de Filippijnen en is ook vergelijkbaar met het Great Barrier Reef van Australië.

Azië verbaast toeristen echt met prachtige sites zowel op het land als onder de zee. Dus vergeet niet om op uw volgende reis naar Azië de landen in Zuidoost-Azië op te nemen, omdat de beste duiklocaties hier zeker te vinden zijn.

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *