Dingen om te weten over PADI gecertificeerd duiken in Thailand

All, Blog Thailand, Centraal Thailand, Duiken Thailand

Stel je kristalheldere wateren voor, levendig gekleurd zeeleven en warme briesjes als je aan je avontuurlijke duiken in Thailand begint. De Professional Association of Diving Instructors (kortweg PADI) biedt vele tropische duikavonturen aan over de hele wereld. Een van de meest populaire en wereldberoemde is het duikavontuur in Thailand.

Een van de redenen waarom Thailand de favoriete duikbestemming is, is dat het weer er aangenaam is, de stranden rustgevend en de duikuitrustingen professioneel en efficiënt gerund worden. De meest populaire gebieden om te duiken zijn in PhuKet (Patong Beach, Racha Yai en Racha Noi ), de PhiPhi eilanden en het nabijgelegen Krabi.

Wie is PADI?

PADI staat voor The Professional Association of Diving Instructors en is een van de grootste opleidingsorganisaties voor scuba duikers. Er zijn graden van opleiding die beginnen met de zeer elementaire cursussen tot aan de gevorderde cursussen voor degenen die streven naar een duikmaster. De cursussen zelf bestaan uit leermodules die de cursist doorloopt.

Er is zelfs een online cursus die de plaats van de les kan innemen. Om gebrevetteerd te worden, moet je natuurlijk het water in om uit de eerste hand te leren. Praktische vaardigheden worden onder de knie gekregen en vervolgens geëvalueerd. Als een student slaagt voor deze tests, dan is hij/zij gecertificeerd via PADI om overal ter wereld te gaan duiken.

Duiken in Thailand biedt een aantal van de meest aangename omstandigheden om te leren duiken of een gevorderd duikbrevet te halen. De wateren zijn over het algemeen zacht en het zicht ideaal. Certificering kan zo weinig tijd in beslag nemen als een dag voor beginners, tot zo veel als een week of meer voor gevorderden.

Open water duiken in Thailand gaan over het algemeen tot ongeveer 12 meter, waar de meeste ‘actie’ is rond diverse rifkolonies. Kinderen kunnen ook PADI gecertificeerd worden, zodat gezinnen het duikavontuur van hun leven kunnen beleven in Thailand terwijl ze op vakantie of vakantie zijn.

Wat kunt u verwachten als u gaat duiken in Thailand

De duikopleiding in Phuket omvat over het algemeen de basis, evenals het gebruik van de uitrusting, studiehandleidingen, en meestal alle maaltijden gedurende de dag. Bootgelden en andere kosten, evenals vervoer van en naar de hotels in de omgeving zijn meestal all-inclusive. Bovendien zijn de meeste duikcentra in Thailand volledig voorbereid om de taal te spreken waar jij je het prettigst bij voelt. De meeste bieden instructie in het Engels, Frans en Spaans, maar ook in andere talen. Omdat het het hele jaar door mooi weer is, maakt het niet uit wanneer u besluit uw vakantie te plannen, duikopleidingen zijn altijd beschikbaar.

Andere duikmogelijkheden in Thailand zijn PhiPhi Don en PhiPhi Leh, twee eilanden die op korte afstand van Phuket uit de oceaan oprijzen. Deze behoren tot de meest pittoreske eilanden en worden vaak gefotografeerd voor ansichtkaarten en kunstwerken. Meerdere duikspots langs de eilanden zorgen ervoor dat er genoeg ruimte is en dat er geen drukte is zoals soms bij toeristische duikspots het geval is. Duikers, eenmaal PADI gecertificeerd, kunnen door onderwater ingangen zwemmen, met scholen vis meevaren, en zelfs een aantal beperkte grotduiken doen. De provincie Krabi biedt een zeeleven zoals nergens anders in de omgeving. Velen melden dat ze met zeeschildpadden, mantaroggen en zelfs haaien hebben gezwommen.

Mijn interesses zijn duiken en reizen.

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *