Duikbestemming Koh Samui in Thailand heeft het allemaal

All, Blog Thailand, Centraal Thailand, Duiken Thailand, West Thailand

Een van Thailand’s meest geliefde eilanden, Koh Samui’s charmes zijn duidelijk zodra u aankomt op de bekroonde luchthaven met rieten daken. Wanneer u op het eiland Samui verblijft zult u niet alleen genieten van de uitstekende stranden en het heerlijke nachtleven, maar u zult ook toegang hebben tot de beste duiklocaties in dit deel van Thailand. De meeste van deze duikstekken zijn te vinden rond Koh Tao en kunnen worden bezocht via dagtrips vanuit Samui.

Duikplekken die bezocht kunnen worden vanuit Samui, waaronder de beroemde Chumphon Pinnacle en Sail Rock, worden gekenmerkt door onderwater pinnacles, grote rotsachtige onderzeese bergen, kleurrijk koraal en riffen met veel onderwaterleven voor u om van te genieten, inclusief goede kansen om walvishaaien te zien. Omdat de Golf van Thailand een grote beschutte baai is, zijn de zeeën over het algemeen kalm en bieden uitstekende condities voor Koh Samui duiken gedurende het hele jaar.

Hoogtepunten

Chumphon Pinnacle — Als je gekomen bent om “Nemo te vinden” zul je niet teleurgesteld worden aangezien er talloze anemonen te vinden zijn, elk met hun eigen anemoonvis. Hoewel u waarschijnlijk veel vleermuisvissen, makrelen en barracuda’s zult zien, zijn walvishaaien de belangrijkste attractie hier, vooral tussen februari en april. Een ontmoeting met deze vriendelijke reus, de grootste vis ter wereld, zult u niet snel vergeten. Over het algemeen wordt dit beschouwd als de beste duiklocatie in dit deel van Thailand.

 

Sail Rock — Dit is een ander hoogtepunt en een echt hoogtepunt van Samui scuba duiken omdat walvishaaien hier vaak worden waargenomen. Of u nu aan de oppervlakte bent of eronder, u zult versteld staan hoe lang deze haaien rond blijven hangen, schijnbaar genietend van de aanwezigheid van duikers. Ook meervallen, trevallies en rifhaaien noemen Sail Rock hun thuis. Qua topografie zal ‘The Chimney’ waarschijnlijk lang in je geheugen blijven hangen. Je kunt de rots binnengaan door een gat op ongeveer 20 meter en er weer uitkomen op 15 meter of 10 meter nadat je de massa’s glasvis, boksergarnalen, murenen en andere bewoners van de schoorsteen, die een mooie doorzwemtocht maakt, hebt bekeken.

Hoe te duiken in Samui

De duikplaatsen kunnen bezocht worden met dagboten vanaf Samui Island. Grote krachtige speedboten vertrekken elke ochtend, meestal in vrij kleine groepen. Je komt normaal gesproken om 17:00 uur terug, op tijd om terug te keren naar je resort en te relaxen voor de avond. U kunt alleen dagtrips boeken, of uw duiken combineren met accommodatie in een van onze aanbevolen resorts in Samui.

Duikseizoen

De duikstekken in de Golf van Thailand rond Koh Samui en Koh Tao kunnen het hele jaar door gedoken worden. Het hoogseizoen, met de meest optimale condities, loopt van maart tot augustus.

Er kan een vermindering in zicht zijn gedurende de periode van september tot november wanneer moesson wind en deining aanwezig kunnen zijn. Deze zijn echter zelden van dien aard dat zij een duiktrip in de weg staan, behalve dan misschien dat de reis per speedboot wat hobbeliger verloopt. Als u een duiktrip plant tussen november en februari, is Samui niet de beste keus, omdat regen en wind de Golf in deze tijd van het jaar kunnen bezoeken.

Rif Samenvatting

Goed voor: Kleine dieren, beginnende duikers, duik-voor-de-prijs, snorkelen en niet-duik activiteiten
Niet zo goed voor: Wrakken en stromingsduiken
Diepte: 5 – 40m
Zichtbaarheid: 5 – 25m
Stromingen: Kan sterk zijn
Oppervlakte omstandigheden: Rustig tot woelig
Watertemperatuur: 27 – 29°C
Ervaring niveau: Beginner — gevorderd
Aantal duikplaatsen: ongeveer 10
Toegang: Samui speedboot dagtochten
Aanbevolen verblijfsduur: 5 dagen

Met een aantal uitstekende hotels en resorts, geweldige stranden, het spectaculaire Ang Thong National Marine Park, en een mix van nachtleven en rustige retraites, Samui eiland is geschikt voor alle soorten toeristen, waaronder jonge onafhankelijke reizigers, gezinnen en koppels op zoek naar een romantisch strandvakantie. Wanneer Phuket en de westkust in het laagseizoen zijn, vinden velen dat Koh Samui de perfecte bestemming is voor zon, strand en duiken.

Gavin Macaulay is Marketing Director van Dive The World, dat als doel heeft duikers te helpen de perfecte duikvakantie te vinden in enkele van ‘s werelds meest opwindende duikbestemmingen. Hij geeft meningen en advies over duikgerelateerde onderwerpen gebaseerd op zijn eigen ervaringen.

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *