Duiken in Pattaya, Thailand

All, Blog Thailand, Centraal Thailand, Duiken Thailand, Thailand, West Thailand

De pittoreske badplaats Pattaya ligt net ten oosten van Bangkok en is een populaire bestemming voor wie de Thaise hoofdstad een paar dagen wil ontvluchten. Pattaya is misschien het best bekend voor zijn ietwat sleazy nachtleven, maar de wateren hier zijn koel, helder en vol met een breed scala aan kleurrijk onderwaterleven, waardoor scubaduiken Pattaya een uitstekende optie is.

Een hele reeks opwindende duikplaatsen in Pattaya kunnen in enkele minuten vanaf het vasteland worden bereikt en de dichtstbijzijnde zijn de zogenaamde Nabije Eilanden, die bestaan uit de betoverende eilanden Koh Krak en Koh Sak. Iets verder weg, maar nog steeds gemakkelijk te bereiken voor wie een daguitstap maakt om te duiken, liggen de Far Islands. De wateren hier zijn ook vol met een breed scala aan zeeleven en onder de vele kleine eilandjes die deel uitmaken van deze verzameling zijn Koh Rin, Koh Hua Chang, Koh Badan en Koh Man Wichai.

Een van de beste dingen van het duiken in Pattaya is dat zelfs duikers die voor het eerst duiken welkom zijn om deel te nemen aan het plezier. Alle instructeurs die in Pattaya te vinden zijn, zijn volledig PADI gecertificeerd en spreken een goed niveau Engels. Degenen die nieuw zijn in de wondere wereld van het duiken in Thailand krijgen een trainingssessie voordat ze nat worden en de meeste bedrijven laten de duikers ook video’s zien van wat er in de waterige onderwereld te vinden is voordat ze op pad gaan.

De meeste van de belangrijkste duikplaatsen rond Pattaya liggen op ongeveer 20-30 kilometer van het vasteland en worden gecontroleerd door de Royal Thai Navy. Een van de populairste plaatsen is het onlangs gezonken HTMS Khram scheepswrak, dat een grote collectie zeeleven herbergt. Ook interessant is het oude vrachtschip dat bekend staat als de Petchburi Bremen.

Liefhebbers van het onderwaterleven kunnen hier hun hart ophalen, want tijdens hun ontdekkingstocht hebben bezoekers volop kans om kleurrijke vissen en andere dieren te spotten. Scholen vissen zoals tandbaarzen, barracuda’s en makrelen zwemmen in en rond de grote wrakken, terwijl enorme blauwgevlekte pijlstaartroggen en stekelvarkenkogelvissen ook wachten om gespot te worden.

Wanneer het tijd is om even uit te blazen, vinden bezoekers van Pattaya hier nog genoeg andere interessante dingen om te doen. Accommodatie is er in alle soorten en maten, van bescheiden geprijsde pensions tot hotels van wereldklasse, terwijl het aanbod van westerse restaurants en bars die in de buurt van Pattaya Beach te vinden zijn, gewoon verbluffend is.

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *