Duiken Thailand

Blog Thailand

Thailand biedt enkele van de beste duiken ter wereld. De talrijke eilanden behoren tot de mooiste ter wereld en lopen langs de kustlijn.

 

De meeste duikbestemmingen zijn aan de Andamanse Zee aan de zuidoostkust van Thailand. De meest bekende zijn de uitstekende Similan-eilanden met werkelijk uitstekende duikmogelijkheden. Iets verder naar het noorden liggen de Surin-eilanden, minder bekend dan de Similans maar ook uitstekend met de wereldberoemde Richelieu Rock-duikstek met goede kansen om een ​​walvishaai te spotten! Deze twee bestemmingen worden beter verkend door Liveaboard, maar het is ook mogelijk om er tijdens een dagtour te duiken. Dichter bij het vasteland heb je zeer goede duikmogelijkheden rond de Koh Lanta (Hin Daeng en Hin Muang zijn twee duikplekken van wereldklasse), Koh Phi Phi en Phuket Eilanden. Deze bestemmingen bieden goede kansen om te duiken met een mantarog of zelfs een walvishaai.

Aan de oostkust, in de golf van Thailand, is ongetwijfeld Ko Tao de beste duiklocatie. In het afgelopen decennium is het DE plek geworden om te leren duiken en voor duikers om hun Padi Open water cursus te halen. Veel ervaren duikers komen hier ook om pro te worden en daadwerkelijk duikmeesters te worden, aangetrokken door gemakkelijke duikplekken die perfect zijn voor lessen en goedkopere prijzen. Het is ook mogelijk om in Koh Samui te duiken, maar het is niets bijzonders en eigenlijk nemen de meeste duikcentra in Koh Samui je mee op een dagtrip rond Ko Tao.

 

Overal in Thailand vind je een ongelooflijk scala aan zeeleven. Rifhaaien, luipaardhaaien en schildpadden zijn veel voorkomende ontmoetingen.

 

Duiken in Thailand gaat meer over grote vissen, maar er zijn ook zeer goede plekken voor macro-duiken zoals de Richelieu Rock, waardoor het een uitstekende plek is voor onderwatermacrofotografen. Het beste koraal is te vinden in de Andamanse Zee rond de Similans-eilanden.

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *