Hoe plan je een vakantie in Thailand?

All, Blog Thailand, Centraal Thailand, Duiken Thailand, Thailand, West Thailand

Hoewel het plannen van een vakantie in Thailand exotisch, duur en mogelijk buiten bereik klinkt, is het gemakkelijker dan u denkt om er te komen!

Bangkok is niet voor niets vaak de meest bezochte stad ter wereld: Thailand is een prachtige, betaalbare bestemming – zelfs voor een reis van twee weken. Elk jaar genieten miljoenen reizigers van een vakantie in Thailand zonder een fortuin uit te geven of maandenlang te backpacken.

Hoeveel kost een reis naar Thailand?
Vergeet de aloude mythe dat verre oorden alleen toegankelijk zijn voor de rijken of gepensioneerden. Een vakantie in Thailand kan net zo goedkoop zijn als een reis naar Californië, Hawaï, het Caribisch gebied, of een van de andere gebruikelijke topbestemmingen voor Amerikanen. Het kan zelfs minder kosten, of op zijn minst krijgt u mooiere kamers en meer gedenkwaardige ervaringen voor dezelfde hoeveelheid uitgegeven geld.

Een groot aantal van Thailand’s jaarlijkse internationale aankomsten zijn backpackende budgetreizigers die rondkomen met minder dan US $900 voor een maand in Zuidoost-Azië. U kunt kiezen voor een beetje meer luxe op een kortere reis. Het goede nieuws is dat het toerisme in Thailand goed ontwikkeld is; je hebt keuzes. U kunt strandaccommodatie vinden voor $10 per nacht (bungalow met ventilator) of $200 per nacht (vijfsterrenhotel) – de keuze is aan u!

Vliegtickets zijn uiteraard de grootste kostenpost. Maar een deal sluiten is mogelijk met een beetje trucage. Gebruik binnenlandse maatschappijen om jezelf naar LAX of JFK te brengen, en boek dan een apart ticket naar Bangkok. Het splitsen van een ticket tussen twee maatschappijen kan u honderden dollars besparen!

Eenmaal op de grond in Thailand kunnen de wisselkoers en de lagere kosten van eten en drinken al snel de kosten van het vliegticket compenseren.

Een rondreis of een eigen reis?
Hoewel georganiseerde rondreizen in Azië de snelle en gemakkelijke oplossing lijken, kunt u geld besparen door alleen vervoer en activiteiten te organiseren als u al ter plaatse bent. Onderzoek activiteiten die u wilt doen, maar het is niet echt nodig om ze online te boeken of voordat u in Thailand aankomt.

Het boeken van dagtochten en activiteiten is heel eenvoudig in Thailand. Tenzij u ver van de gebaande paden gaat, zal het taalverschil geen problemen opleveren. Vrijwel iedereen die met toeristen werkt, spreekt voldoende Engels.

U vindt talloze reisbureaus in toeristische gebieden. Je loopt gewoon naar binnen, vertelt de persoon achter de balie waar je heen wilt, en minuten later heb je een bus/trein/bootkaartje in handen. De commissies zijn onbeduidend. De receptie van uw hotel of guesthouse zal graag tickets en activiteiten voor u boeken.

Voor activiteiten wordt u meestal op de ochtend van uw reis door iemand van het agentschap bij uw hotel opgehaald. Reizigers worden dan geconsolideerd meegenomen op de dagtocht. Aan het eind van de dag wordt u weer teruggebracht naar uw hotel – makkelijk!

Wanneer is de beste tijd om Thailand te bezoeken?
Het weer verschilt een beetje per regio, maar over het algemeen zijn de droogste maanden van Thailand tussen november en april. Zelfs tijdens het laagseizoen geniet je in Thailand van dagen vol zon. Kortingen voor activiteiten en accommodatie zijn makkelijker te bedingen tijdens de laag-seizoen maanden.

Misschien wilt u uw vakantie in Thailand plannen rond een van de vele grote festivals. Zorg er in ieder geval voor dat u weet dat er een aankomt – het missen van een opwindend evenement met slechts een dag of twee is erg frustrerend!

Het grote Volle Maan feest elke maand zal van invloed zijn op het vervoer van en naar de Koh Samui Archipel (vooral Koh Tao en Koh Phangan). Het plannen van een route rond de maanfases klinkt misschien een beetje heidens, maar je zult blij zijn dat je het gedaan hebt!

Heeft u vaccinaties nodig voor Thailand?
Hoewel er geen specifieke vaccinaties nodig zijn voor Thailand, zou je de algemene vaccinaties moeten krijgen die worden aanbevolen voor alle internationale reizigers in Azië.

Hepatitis A en B, tyfus, en een Tdap (voor tetanus) zijn de meest voorkomende inentingen voor internationale reizigers – het zijn allemaal goede investeringen en ze bieden bescherming voor jaren.

U heeft geen rabiës, gele koorts, of Japanse encefalitis vaccinaties nodig voor een gewone vakantie in Thailand. Hetzelfde geldt voor anti-malaria medicijnen. Er is een relatief laag risico op malaria in Thailand, vooral als u niet langere tijd in de jungle verblijft.

Het grootste risico in Thailand is dengue koorts. Totdat de nieuwe vaccinatie die wordt getest op grote schaal beschikbaar komt, is uw beste verdediging te doen wat u kunt om muggenbeten te vermijden.

Zika (een andere door muggen overgebrachte ziekte) is geen serieuze bedreiging in Thailand.

Wat in te pakken voor Thailand?
Met uitgestrekte winkelcentra in Bangkok en openluchtmarkten in Chiang Mai, samen met tal van kleinere openlucht straatmarkten daartussen, zult u geen tekort hebben aan goedkope mogelijkheden om te winkelen. Laat ruimte over in uw bagage: u zult zeker een aantal unieke vondsten mee naar huis willen nemen! Pak minder kleding in en plan om een outfit of drie daar te kopen.

In plaats van veel te winkelen voor uw vakantie in Thailand, kunt u beter ter plaatse inkopen doen om handelaren te helpen die de inkomsten harder nodig hebben dan Westerse CEO’s. Waarom een paraplu meenemen als u er daar een voor $2 kunt kopen als het regent?

Er zijn een paar dingen die u van thuis wilt meenemen voor uw reis naar Thailand. Maar pas op voor de grootste fout die de meeste reizigers in Azië maken: te veel meenemen.

Toegang tot geld in Thailand
Pinautomaten zijn letterlijk overal in Thailand; ze concurreren vaak om ruimte! Dat komt omdat het verstrekken van contant geld aan reizigers business is: de kosten zijn omhooggeschoten tot US $ 6-7 per transactie (bovenop de kosten die uw bank in rekening brengt).

Wanneer u geldautomaten in Thailand gebruikt, vraag dan elke keer het maximumbedrag. Soms kan het een uitdaging zijn om grote coupures te pinnen. Ervaren reizigers weten dat ze beter 5.900 baht kunnen vragen dan 6.000 baht – op die manier krijgen ze ook wat kleinere coupures.

Als u bijvoorbeeld 6.000 baht vraagt bij een geldautomaat, krijgt u zes stijve biljetten van 1.000 baht. Als u ze in kleine winkeltjes en eethuisjes breekt, kan het personeel wel eens kreunen. Ermee betalen bij karretjes voor straatvoedsel is gewoon onbeleefd. Vraag in plaats daarvan 5.900 baht bij de automaat en u krijgt vijf biljetten van 1.000 baht, één van 500 baht en vier altijd bruikbare biljetten van 100 baht.

Zoals gewoonlijk is het wisselen van Amerikaanse dollars een optie. Mastercard en Visa worden op grote schaal geaccepteerd in winkelcentra en grotere hotels/restaurants, maar het kan zijn dat u een extra commissie moet betalen als u met plastic betaalt. Identiteitsdiefstal is een groeiend probleem; kies ervoor om met contant geld te betalen om het risico en de transactiekosten te minimaliseren.

Afdingen is een onderdeel van de Thaise cultuur, en u moet speels onderhandelen over aankopen zoals souvenirs en kleding. Prijzen zijn zelfs flexibel in winkelcentra. Over accommodatie en activiteiten kan vaak onderhandeld worden, maar houd altijd de regels in gedachten om uw gezicht te redden. Onderhandel nooit over eten, drinken of artikelen met gestandaardiseerde prijzen.

Het geven van fooien is niet de norm in Thailand, hoewel er enkele zeldzame uitzonderingen zijn. Zelfs als uw bedoelingen goed zijn, versnelt het geven van een fooi de culturele mutatie en verhoogt het de prijzen voor de lokale bevolking. Dit zorgt ervoor dat mensen liever toeristen bedienen (omdat die met geld smijten) dan de lokale bevolking, die misschien wat zuiniger is.

Voor grote aankopen die u tijdens uw reis hebt gedaan, kunt u op de luchthaven bij het verlaten van Thailand om terugbetaling van de BTW vragen. U hebt dan wel bonnetjes en papierwerk nodig.

De aangegeven prijzen zijn altijd inclusief BTW. Bij de kassa betaalt u de prijs die is aangegeven. Soms wordt er 10 procent servicekosten aan de restaurantrekening toegevoegd.

Waar naar toe in Thailand?
De meeste reizigers komen aan in Bangkok, maar er zijn genoeg mooie bestemmingen verder weg.

De Thaise eilanden: Geen Thailand vakantie is compleet zonder een bezoek aan ten minste een of twee van de prachtige eilanden. Ze verschillen allemaal in persoonlijkheid en allure. De vorm van Thailand betekent kiezen tussen een aantal geweldige eilandopties in de Andaman Zee (westkant) en de Golf van Thailand (oostkant).
Chiang Mai: De noordelijke hoofdstad van Thailand is een favoriet voor veel bezoekers.

Het leven in de oude stad is overzichtelijker en gemakkelijker te bereiken dan in Bangkok. De sfeer is ontegenzeggelijk anders en aangenaam. Lekker eten, markten in de open lucht, Lanna cultuur, en $6 massages zijn allemaal goede redenen om een goedkope vlucht of trein te nemen van Bangkok naar Chiang Mai.
Pai: Gelegen op ongeveer vier uur ten noorden van Chiang Mai en omgeven door groene heuvels, heeft Pai zich de afgelopen jaren getransformeerd van een rustig, “hippie” dorp tot een belangrijke toeristische bestemming. Ondanks de extra bezoekers heeft Pai veel van zijn charme van de rivier behouden. Biologische boerderijen en voedsel, een verrassend goed nachtleven, en yoga/holistische/gezonde workshops zijn allemaal goede redenen om Pai te bezoeken. Noord-Thailand biedt ook vele andere trekpleisters in de omgeving.
Ayutthaya: Op slechts twee uur met de trein ten noorden van Bangkok ligt de voormalige hoofdstad van Thailand, de plek om van cultuur te genieten en langs oude tempelruïnes te fietsen. Je zult vaak de enige persoon in een eeuwenoude tempel zijn!
Railay: Thailand’s rotsklim epicentrum in Krabi is niet alleen meer voor klimmers. Het indrukwekkende kalksteenlandschap is anders dan alle andere. Maar zelfs als je liever met beide benen op de grond staat, zullen het poederachtige zand en de afzondering (Railay is alleen per boot bereikbaar) je het gevoel geven dat je op een eiland bent

 

Wat kunt u verwachten tijdens een vakantie in Thailand
De toeristische infrastructuur in Thailand is goed ontwikkeld. Ze hebben veel ervaring met het ontvangen van bezoekers van alle budgetten en reisduren. Maar zoals op veel topbestemmingen, wordt het steeds luxueuzer naarmate oudere, moeder-en-kind bedrijven worden gesloopt en vervangen door buitenlandse ketens.

Thais eten wordt over de hele wereld geroemd om zijn hartige smaken en pittige mogelijkheden. Maar vergeet de mythe dat alle Thaise gerechten pittig zijn – de meeste restaurants (vooral die voor toeristen) zullen u vragen hoeveel pijn u aankunt of zullen u toestaan uw eigen kruid toe te voegen. Chilipoeder is meestal op elke tafel verkrijgbaar.

Een leuk nachtleven is wijdverbreid in Thailand. De kosten van een groot binnenlands biertje bedragen gemiddeld $2 – 3. Van epische strandfeesten tot drinkpartijen met de lokale bevolking, slechts een paar specifieke gebieden zijn zo louche als vaak op televisie wordt afgeschilderd.

Thailand is een boeddhistisch land. U zult onvermijdelijk monniken tegenkomen en indrukwekkende tempels bezoeken. Verwacht niet de Hollywood-voorstelling van een boeddhistische monnik: de Theravada monniken in Thailand hebben vaak smartphones!

Thailand is een zeer veilige bestemming. Criminaliteit, afgezien van de gebruikelijke kleine diefstallen, is zelden een probleem voor buitenlandse bezoekers. Toerisme is big business, en de Thais zullen vaak hun uiterste best doen om u te helpen genieten van hun prachtige land.

Maak uw reis nog aangenamer door te leren hoe u in het Thais hallo moet zeggen voordat u vertrekt. De lokale bevolking is geduldig en tolerant, maar u moet wel een paar do’s en don’ts in Thailand kennen om te voorkomen dat u “die” toerist bent die per ongeluk een goede zaak verpest!

Nadelen
Als het plannen van een vakantie in Thailand zo gemakkelijk is, dan moeten er toch ook nadelen zijn, toch? Zeker, bij elke internationale bestemming zijn er enkele mogelijke concessies te doen. Hier zijn een paar veel voorkomende klachten die het vaakst door reizigers worden genoemd:

Aangenomen dat u vanuit Noord-Amerika bent vertrokken, zal het omcirkelen van de wereldbol naar Azië een volledige dag (elke richting) van uw vakantietijd in beslag nemen. Ook, jetlag bijt harder; het tijdsverschil tussen Eastern Standard Time en Bangkok is +12 uur.
Grote attracties worden erg druk tijdens de droge seizoen maanden (november tot april). Het verkeer in Bangkok is erger dan ooit.
Hoewel de criminaliteit niet slecht is, zijn er een aantal individuen die hun brood verdienen door toeristen op te lichten.

 

 

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *