Ko Phi Phi scubaduiken

All, Blog Thailand, Duiken Thailand, Oost Egypte, Thailand, West Thailand

Het tropische eiland Koh Phi Phi ligt in het zuiden van Thailand en is al lang een van de populairste duikbestemmingen in Thailand. Gezegend met veel zonneschijn en een rijk scala aan zeeleven en kleurrijk koraal, reizen mensen van over de hele wereld hierheen om de waterige onderwereld van het gebied te verkennen.

Het gebied dat over het algemeen Phi Phi wordt genoemd, bestaat uit de eilanden Koh PhiPhi Don en Koh PhiPhi Leh. Terwijl de meeste mensen ervoor kiezen om te verblijven in het gebied van Koh PhiPhi Don, die overvloedige resort opties biedt, evenals een zeer actieve en divers nachtleven, is een groot deel van Phi Leh erin geslaagd om de druk van de ontwikkeling te weerstaan en heeft zijn intense natuurlijke schoonheid behouden. Boottochten vanaf Ko Phi Phi Leh bieden bezoekers de kans om het gebied te verkennen en de wateren hier zijn een populaire duik Phi Phi site.

Het heldere water, het prachtige violet getinte koraal en de kleurrijke vissen dragen er allemaal toe bij dat de wateren rond Koh Phi Phi een uitstekende plek zijn om te duiken en te snorkelen. Boottochten vanaf het vasteland duren over het algemeen ten minste zes uur en zijn zeer populair. Deze trips worden vaak gecombineerd met de mogelijkheid om te snorkelen en het mooie en vrijwel onontwikkelde eiland te verkennen.

De wateren rond het eiland staan bekend om hun zachte stromingen en duikers en snorkelaars hebben de kans om te zwemmen tussen octopussen, pijlstaartroggen, rifhaaien, scholen veelkleurige vissen en reusachtige barracuda’s terwijl ze rondspartelen in het koele, heldere water. Duiken in Phi Phi is een onvergetelijke ervaring en het zal u dan ook niet verbazen dat veel mensen hier jaar na jaar terugkeren om de ervaring te herhalen.

Inschrijven voor duiklessen is eenvoudig aangezien er een groot aantal bedrijven te vinden zijn op Koh P P Don. De meeste cursussen worden in het Engels gegeven door ervaren westerse duikers en dit is ook een uitstekende plaats om duikbrevet te halen. Een volledige cursus kost ergens in de buurt van 15.000 baht, wat een uitstekende prijs is.

Na een dag of twee duiken, zullen bezoekers de tijd willen nemen om dit fascinerende deel van de wereld te voet te verkennen. Het belangrijkste toeristische centrum hier is Koh P P Don, en dit is waar het merendeel van de accommodatie in het gebied te vinden is, evenals de grootste bars en restaurants. Echter, vele andere delen van Phi Phi blijven grotendeels onontwikkeld. Om een echt gevoel voor het gebied te krijgen, moeten bezoekers het steile kronkelende pad volgen dat 1.000 voet door de jungle naar Viewpoint leidt. Hoewel niet voor de zwakkeren van hart, diegenen die de top halen zullen worden getrakteerd op een prachtig uitzicht over het hele eiland en de omliggende wateren.

 

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *