Koh Haa – Duik & Snorkelparadijs in de Andaman Zee

All, Blog Thailand, Centraal Thailand, Duiken Thailand, West Thailand

De vijf eilanden van Koh Haa – een duik- en snorkelparadijs in Thailand

Thailand staat bekend als een geweldige plek om te duiken en te snorkelen, met veel reisgidsen die de ontelbare locaties langs de tropische kustlijn aanbevelen, maar voor veel mensen bieden de vijf eilanden van Koh Haa een unieke ervaring voor zowel duikers als snorkelaars. Gelegen op slechts 10 km van het zuidwestelijke puntje van Koh Lanta, is Koh Haa gemakkelijk bereikbaar en beschikt over verschillende adembenemende gebieden om te duiken en te snorkelen.

Het warme, heldere water van deze kleine eilandengroep is de thuisbasis van vele spectaculaire bezienswaardigheden en er is zo’n grote en diverse verscheidenheid aan zeeleven dat je waarschijnlijk een glimp opvangt van verschillende zeldzame en ongrijpbare soorten, van naaktslakken en zeemotten tot kikkervissen en zeepaardjes, en zelfs af en toe een walvishaai die gracieus passeert. Koh Haa zit altijd vol verrassingen.

Voor snorkelaars, beginnende duikers en meer ervaren duikers, er is op Koh Haa voor elk wat wils, een ervaring die sterk verbeterd wordt door gebruik te maken van een goed geïnformeerde lokale duik- of snorkelgids die er voor zal zorgen dat je geniet van alles wat dit unieke paradijs te bieden heeft.

Koh Haa Lagune

De lagune is een persoonlijke favoriet van vele bezoekers aan Koh Haa. Het is een ondiep, beschermd gebied dat tussen 3 van de eilanden ligt, vol met zowel zacht als hard koraal, en een veilige kinderkamer-stijl gebied voor vele jonge vissoorten.

Het ondiepe en kristalheldere water maakt het een uitstekende plek voor proefduiken, scubaduikcursussen, snorkelen en bubble makers. De lagune is perfect voor een gezinsuitstapje in het paradijs. Kinderen vanaf 8 jaar kunnen hun eerste stap zetten in de onderwaterwereld en een bubble maker worden in een gemakkelijke, veilige en opwindende duikervaring.

De zichtbaarheid van het lagunegebied is altijd spectaculair. Variërend van 18 tot 30 meter, dit is geweldig nieuws voor zowel duikers als snorkelaars. De twee eilanden die de lagune omringen zijn perfect voor zowel gecertificeerde duikers als duikers die een tijdje uit de onderwaterwereld zijn geweest. Met een gemiddelde diepte van 5 tot 30 meter, is de beste manier om zoveel mogelijk uit je duik te halen, het plannen van je reis rond de eilanden Koh Haa Twee en Vier.

Tijdens deze duik is de kans groot dat je gele boxfish, karetschildpadden, groene schildpadden, banded sea snakes, koraalduivels, luipaard- en zwartpuntrifhaaien, vlindervissen, trompetvissen, inktvissen, barracuda’s en ontelbare scholen tropische vissen zult zien – de lijst is eindeloos! Zoals elke duikplaats heeft ook de lagune zijn vaste bewoners. De favoriet van de bewoners is ongetwijfeld “Pete”, de stekelvarkenvis. Zijn vriendelijke gezicht zal je tijdens je hele lagune-duik volgen, zodat je je één voelt met zijn wereld.

Voor liefhebbers van macrofotografie bieden de lagune en alle andere Koh Haa eilanden ontelbare mogelijkheden voor de geduldige en enthousiaste duiker. Spookpijpvissen, zeepaardjes, naaktslakken, zeemotten, kikkervissen en diverse garnalen worden allemaal regelmatig gespot, en dat is nog maar om een paar te noemen.

Koh Haa One (De Schoorsteen)

Het eiland Koh Haa One ligt op slechts een paar minuten varen van de lagune en heeft een hoge verticale schoorsteen waar je gemakkelijk doorheen kunt zwemmen. De schoorsteen begint op 5 meter en daalt tot ongeveer 15 meter, en is gevuld met schaaldieren en kleine glasvisjes. Eenmaal uit de schoorsteen is een grote arm te zien die een bundel leven vasthoudt, waaronder een inwonend zeepaardje. Onderweg moet je je ogen open houden voor grote scholen snapper, trevally, barracuda’s die langs het rif jagen, samen met de schuwe octopus, inktvis en vele andere bewoners van Koh Haa.

Koh Haa Five (De Kathedraal)

De grote grot gelegen op Koh Haa Five heeft als bijnaam de Kathedraal, gemakkelijk te bereiken door een opening van 6 tot 13 meter. Met hoge plafonds en imposante stalactieten, kun je binnen in de kathedraal opduiken en getuige zijn van het adembenemende uitzicht boven en rondom. Er zijn twee grote ingangen waar het natuurlijke licht doorheen filtert, wat de grot van de kathedraal een schemerige sfeer geeft. Zorg ervoor dat u uw camera meeneemt, want dit is een foto die u niet wilt missen.

Als je verder gaat rond eiland Vijf, kun je talloze soorten vinden, waaronder harlekijngarnalen, zeenaalden, gorgonische zeewaaiers, langoesten in spleten en de prachtige walvishaai. De walvishaaien kunnen elk moment van het jaar langskomen, dus wees voorbereid om met hun prachtige aanwezigheid vereerd te worden.

Het ondiepe gebied voor het strand is een must voor snorkelaars en geweldig voor beginnende duikers. Het strand ligt op ongeveer 6 meter hoogte en is gevuld met steenkoolformaties die enkele meters hoog kunnen zijn, paarse anemoonbedden die clownvissen huisvesten, maar geen ondiep koraalgebied zou compleet zijn zonder zijn engelvissen, wimpelvissen, Moorse idolen en kleurrijke papegaaivissen.

Reizen naar Koh Haa

Er is geen betere uitvalsbasis voor een bezoek aan Koh Haa dan het prachtige, relaxte eiland Koh Lanta. Gelegen op een korte ferry rit van Krabi, is het een luxe familie eiland perfect voor avontuur, cultuur, relaxen, maar bovenal toegang tot duiklocaties.

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *