Koh Samui Duiken – Diepe Blauwe Zee Ontsluierd!

All, Blog Thailand, Centraal Thailand, Duiken Thailand, Thailand, West Thailand

Thailand is een smeltkroes van diversiteit voor toeristen. Het is omgeven door de Golf van Thailand en de Andamanse Zee. Het land is een van de meest betoverende plaatsen ter wereld om te bezoeken en herbergt een aantal wereldberoemde stranden die zowel door de lokale bevolking als door toeristen worden begeerd.

In de provincie Surat Thani vindt u het eiland Ko Samu. Het ligt aan de oostkust van de Kra Isthmus, dicht bij de stad Surat Thani op het vasteland. Het staat op de derde plaats op de lijst van grootste eilanden van Thailand. Ko Samui is beroemd om zijn zandstranden en prachtige koraalriffen; duiken in deze delen is een van de populairste activiteiten onder bezoekers.

Als u nieuw bent met duiken kunt u genoeg en meer duikscholen vinden die bereid zijn u de basis te leren. Er zijn veel duikscholen op het eiland die duiktrips en PADI-opleidingen aanbieden, maar ze zijn niet allemaal even goed als het op uitmuntendheid aankomt. Aan het einde van je duiklessen krijg je een certificaat. Ze hebben normaal gesproken een zwembad bij de school waar je de basis kunt leren. Zorg ervoor dat je voor een gecertificeerde duikschool gaat die wordt aanbevolen door medereizigers. Wanneer je een duikschool gevonden hebt, kun je ervoor kiezen om gebrevetteerd te worden als open water duiker.

Duiken in Koh Samui is niet alleen de duik zelf: kijk naar de zonsondergang in de golf van Thailand. Soms zijn zelfs nachtduiken een optie, hoewel het op speciaal verzoek moet zijn en afhangt van de duikschool. Duikscholen kunnen de rit van uw hotel naar het duikcentrum en terug regelen. De beste duikscholen zullen er altijd naar streven om cursisten persoonlijke aandacht te geven. Sommige trakteren je zelfs op een heerlijke eilandlunch, tussen de duiken door. Een van de beste duikscholen in Koh Samui is het 1000 Degrees East Dive Team. Ze hebben gloednieuw materiaal, eigen boten, schoon en hygienisch zwembad en vervoer van en naar het duikcentrum, vriendelijke service maar zijn ook vrij duur. Sea Robin Dive Centre en Discovery Dive Centre zijn enkele van de andere gerenommeerde duikscholen in de omgeving.

Sail Rock is een populaire plek om te duiken in Koh Samui. In een typische duik kunt u getuige zijn van anemonen, clown vissen onder koraal rif vissen. Echter, het spotten van een walvishaai is een onvergetelijke ervaring. Enkele van de andere dingen om te doen en plaatsen om te zien op Koh Samui zijn de watervallen en jungles.

Terwijl u het zuiden van Thailand bezoekt, geniet van de exotische elegantie van Koh Samui resorts die u meer dan uw verbeelding in de watten zullen leggen.

Dit luxe resort Koh Samui respecteert uw privacy en begrijpt de behoefte aan gemak. Gasten mogen de kans niet voorbij laten gaan om te genieten van een paar rustgevende uren in de bekroonde spa van het Langham Place Samui aan Lamai Beach.

Pushpitha Wijesinghe is een ervaren onafhankelijke freelance schrijver. Hij is gespecialiseerd in het verstrekken van een breed scala van inhoud en artikelen met betrekking tot de reis-horeca.

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *