Scuba Diving In Thailand! The perfect place

All, Blog Thailand, Centraal Thailand, Duiken Thailand, West Thailand

De duikmogelijkheden in Thailand zijn bijna eindeloos. Thailand staat in de top tien van duiklocaties en het is niet verwonderlijk waarom, als men de duiklocaties van wereldklasse, de schone witte zandstranden en het kristalheldere water ziet. In feite is Thailand er de perfecte plaats voor.

Dit prachtige land zit vol geschiedenis en cultuur. De Thais zijn vriendelijk en gastvrij terwijl de accommodatiemogelijkheden variëren van budget tot luxe. Er zijn meer dan 50 duikcentra in steden en op eilanden langs de Golf van Thailand en de Andamanse Zee.

Thailand biedt een gevarieerde duikomgeving die varieert van diepe onderwaterbergen tot steile rotsformaties die boven de zee uitsteken, van koraaltuinen gelegen in ondiep warm water tot onderzeese formaties gecreëerd door granieten rotsblokken; en van kalkstenen muren die diep in de zee duiken tot talloze donkere spelonken.

Thailand is gezegend met zowel harde als zachte koralen. Tijdens het duiken kan men vaak grote pelagische vissen, walvishaaien, zilver tip haaien en manta roggen zien. Thailand’s duikplaatsen falen nooit om de meest doorgewinterde duiker te imponeren met zijn verscheidenheid en soorten tropische vissen.

Duiken in Thailand kan het hele jaar door. Echter, de beste tijd van het jaar om te duiken in de Andaman Zee en andere duikplaatsen is van oktober tot juni. In deze periode is de zee kalm en kan men met boten vrij ver de zee in gaan om te genieten van de unieke duikervaring die Thailand te bieden heeft.

Duiken vindt gewoonlijk plaats in drie gebieden in Thailand. Het eerste is Pattaya, dat vrij dicht bij Bangkok ligt; het tweede gebied zijn de eilanden voor de kust van de Golf van Thailand. Dit omvat de eilanden Ko Samui en Ko Tao. De laatste plaats die populair is bij scubaduikers is de westkust van Thailand. Hier bieden Phuket, Ko Phi Phi en Krabi de beste ervaring in de Andamanse Zee.

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *