Scuba Duiken in Thailand – Wereldberoemde duiklocatie

All, Blog Thailand, Centraal Thailand, Duiken Thailand, Thailand, West Thailand

Een van de meest diverse plaatsen ter wereld om te duiken is Thailand. Er is genoeg te duiken in Thailand met 4.500 vierkante mijl en 300 grote rifgroepen om op te duiken. Duikplekken variëren van pinakels en onderwaterrotsen tot zachtere plekken met koraaltuinen en steile wanden. Duiken in Thailand heeft iets te bieden voor duikers van elk niveau. Met zijn enorme diversiteit aan dieren en brede scala aan duiklocaties is Thailand uitgegroeid tot een van de meest populaire duiklocaties in de regio en de wereld.

Thailand heeft een aantal populaire duikbestemmingen en deze bieden een breed scala aan goed uitgeruste, zeer ervaren duikcentra. De duikcentra bieden een breed scala aan recreatieve trips, van dagtrips tot volledige live on boards, evenals alle opleidingen die u nodig heeft, van open water tot duikinstructeur.
Phuket is waarschijnlijk de bekendste plaats in de regio die uitstekende duikplaatsen heeft die binnen een dag van Phuket te bereiken zijn, buste als u echt het beste duiken in Thailand wilt dan is een trip verder een veld een must. Plaatsen zoals de Similan Eilanden, Burma Banks en Mergui Archipel zijn de mooiste duikplaatsen in Zuidoost Azië en zijn een must voor elke duiker. Deze gaan meestal gepaard met een leven aan boord.

Aan de westkant van Thailand in de westelijke Golf is een ander soort duiken te vinden en deze zijn erg populair geworden als locatie om te leren duiken. Eilanden zoals Koh Tao hebben een toeristische business ontwikkeld rond het duiken. Andere duiklocaties in de buurt zoals Koh Samui en Ko Pha-Ngan zijn net als Koh Tao een toeristische industrie aan het ontwikkelen.

Andere duiklocaties van wereldklasse in Thailand zijn plaatsen als Richelieu Rock, Chumpon Pinnacle, Pattaya, Krabi, Ko Chang. Zoals u kunt zien is het alleen al het aantal duiklocaties van wereldklasse dat Thailand tot een populaire en wereldberoemde duikbestemming maakt voor elke duiker.

Vandaag de dag is Thailand uitgegroeid tot een wereldklasse duikbestemming en grote aantallen overzeese duikers uit landen als Amerika, Engeland, Duitsland en anderen stromen er elk jaar naar toe. De enorme diversiteit van het onderwaterleven en het terrein is geschikt voor duikers van alle niveaus, van beginners tot meer ervaren duikers. Het brede leven varieert ook van grote walvishaaien, manta’s tot het kleinere micro spul zoals zeenaaktslakken en zeepaardjes.

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *