Technisch duiken in Thailand – Ga de ultieme diepduikuitdaging aan

All, Blog Thailand, Centraal Thailand, Duiken Thailand, Thailand, West Thailand

Technische duikopleidingen zijn niet nieuw voor Thailand, maar de ontdekking van scheepswrakken van wereldklasse heeft Thailand nog aantrekkelijker gemaakt om te studeren. Koh Tao, een klein eiland voor de oostkust van Thailand, is het vertrekpunt voor de meest recent ontdekte wrakken. De wateren in dit gebied zijn altijd een belangrijke scheepvaartroute geweest en zijn dat nog steeds, en de oceaanbodem ligt bezaaid met de karkassen van verloren gegane schepen. In de afgelopen drie jaar hebben diepzeeverkenners meer dan 20 voorheen onontdekte schepen gelokaliseerd die in de diepte lagen. Deze kunstmatige riffen omvatten een volledig intacte Amerikaanse onderzeeër uit de Tweede Wereldoorlog, 2 boorschepen, enorme vracht- en krijgsgevangenen schepen en oude jonken. Veel meer sites blijven onontdekt waardoor dit gebied een wrakduikparadijs is.

De duikomstandigheden zijn uitstekend en perfect om te trainen en te genieten van de ervaring. Warm, helder water met vrijwel geen stroming en een meestal kalme zee zorgen voor ontspannen en plezierig duiken. Uw training begint in het ondiepe water, waar u op dezelfde plaatsen duikt als sportduikers, wat betekent dat u de kans heeft schildpadden, haaien, walvishaaien en een selectie van harde en zachte koralen met een overvloed aan tropische rifvissen te zien. Zodra deze opleiding is voltooid kunnen de meeste regio’s alleen nog maar aanbieden om dieper te gaan op deze zelfde recreatieve plaatsen. Dit is het grote verschil dat Koh Tao biedt omdat je door zult gaan naar een aantal verbazingwekkende en nauwelijks bezochte wrak locaties.

Koh Tao draait om duiken en de sociale scene na het duiken is levendig. Restaurants en bars zijn er voor ieders smaak en portemonnee. Ook niet-duikers zullen genieten van het eiland, de stranden zijn lang en rustig met vele verlaten baaien om te verkennen, er is minigolf, 10 pin bowling en vele spa’s en massagesalons om ook in te ontspannen.

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *