Thailand – een van de beste en goedkoopste plaatsen om te wonen en te reizen in de wereld

All, Blog Thailand, Centraal Thailand, Thailand, West Thailand

Als er een plaats in de wereld is waar je de mooiste kleren tegen de goedkoopste prijs kunt krijgen, dan is dat – Thailand! Net als China biedt Thailand een groot aantal geweldige keukens en een groot aantal andere dingen waarvan men kan genieten. Stranden zijn bijna overal te vinden.

Toeristen en de lokale bevolking kunnen genieten van duiken en para-zeilen tegen een prijs die relatief goedkoper is dan die van de Aziatische buurlanden. Omdat het klimaat in Thailand niet veel verandert, is het een ideale plek om te verblijven.

Tijdens de zomermaanden, van maart tot juni, zullen de meeste mensen ofwel naar het strand gaan of tempelwandelingen maken. Terwijl het in andere landen in de zomer OK is om korte broeken en mouwloze kleding te dragen, wordt het in Thailand over het algemeen als ongepast beschouwd, vooral voor vrouwen. Het dragen van sandalen is wel toegestaan, want zowel de lokale bevolking als toeristen zijn verplicht hun sandalen uit te doen wanneer zij de tempel bezoeken en van binnen bekijken.

De belangrijkste godsdienst van de Thais is het boeddhisme. Zoals u wellicht weet, zijn er heel wat tempels of wats zoals ze het zouden noemen, sierlijk versierd. Er zijn ook dingen als geestenhuizen. In Thailand heeft elk huis een geest die over dat huis waakt. Een uitzonderlijk beroemd heiligdom is Erawan Shrine, dat vroeger een executieplaats was.

Wat kunst en ontwerpen betreft, lijkt de Thaise kunst sterk op die van India en zijn buurlanden. Hun kunst gaat meestal over religie, muziek en dans. Op sportgebied is muay Thai, beter bekend als Thai boxing, hun koning. Thais boksen is eigenlijk een soort huwelijkskunst die is voortgekomen uit de oude krijgers van Thailand.

Thailand biedt zijn bevolking een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Met lage arbeidskosten, en een zwakke munt, kunnen buitenlanders en de lokale bevolking genieten van beschikbare producten en diensten tegen de laagste en meest betaalbare kosten. Populaire toeristische bestemmingen, zoals Phuket en Ko Samui, zullen echter een iets hogere prijs hebben dan andere plaatsen. Maar met een budget van 800 baht, wat ongeveer 24 USD is, kan men eigenlijk al genoeg hebben voor drie maaltijden, een slaapzaal en vervoer.

Wat winkelen betreft, is de kunst van het afdingen die men moet kennen als men naar nachtmarkten in Bangkok gaat. Of u nu op zoek bent naar Thaise zijde, ingewikkeld geweven kleding, of het kleinste handwerk dat mooi in uw slaapkamer past, u zult er waarschijnlijk in slagen de beste prijs te krijgen als u geduldig genoeg bent om af te dingen.

Het vinden van een baan in Thailand is over het algemeen moeilijker voor buitenlanders, maar kennis van duiken en Engels zijn een groot pluspunt. Thailand heeft momenteel een grote vraag naar duikinstructeurs en leraren Engels, aangezien Engels ook gebruikt wordt als een vorm van formeel onderwijs in de meeste Thaise scholen.

Omdat het een tropisch land is, heeft Thailand ook zijn aandeel van ziekten waarvoor men moet oppassen, zoals malaria en dengue. Het is ook ongebruikelijk om HIV of AIDS te krijgen. Het is goed om te weten dat het gemakkelijk is om condooms te krijgen als je die nodig hebt.

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *