Thailand’s Beste Duik Gebieden Uitgelegd

All, Blog Thailand, Centraal Thailand, Duiken Thailand, Thailand, West Thailand

Zelfs de meest bevooroordeelde liefhebber van de Golf van Thailand zou toegeven dat, om pure duikredenen, de beste plaatsen om te duiken in Thailand aan de westkust van het land liggen, in de Andaman Zee. Ja, er kunnen prachtige ervaringen worden opgedaan bij het duiken vanaf Koh Tao, en zelfs Koh Chang, maar de waterdiepten, helderheid en het onderwaterleven betekenen dat duiken op de Similan Eilanden, of andere duikgebieden in de Andaman Zee over het algemeen en consequent beter is.

Aan de westkust van Thailand zijn er twee belangrijke gebieden waar liveaboard duikboten rondvaren vol met enthousiaste duikers die staan te popelen om in te springen en iets speciaals te zien. Deze liggen ten westen en noordwesten van Khao Lak, en ten zuiden van Koh Phi Phi en Koh Lanta. Direct ten westen van Khao Lak’s Tab Lamu pier ligt de bekende Similan Eilanden archipel. Acht hoofdeilanden en tientallen eilandjes zijn de thuisbasis van meer dan twintig fantastische duikstekken, met glooiende koraalriffen of granieten rotsformaties. Ten noordoosten van de Similan Eilanden, en ten noordwesten van Tab Lamu, liggen Richelieu Rock, Koh Bon en Koh Tachai. Deze drie vormen Thailand’s beste duikspots voor wie in helder water wil duiken en grote pelagische vissoorten wil zien. Het derde gebied ligt ten zuidoosten van Phuket en ten zuiden van Koh Lanta. Hier vormen Koh Haa en Hin Daeng een zeer reëel alternatief voor het liveaboard duiken op de Similan-eilanden en de noordelijke locaties.

De Similan Eilanden zijn in principe onbewoond. Er zijn een paar parkwachters die er verblijven om het nationale park te beschermen. Een of twee eilanden in het uiterste zuiden van de keten zijn privébezit van de Thaise koninklijke familie en eiland 4 heeft een paar bungalows en tenten voor toeristen, maar slechts weinigen besluiten daar te blijven. Het duiken op de Similan-eilanden is extreem genoeg voor zelfs de meest waaghalzige duikers, met dieptes en stromingen die voor elk wat wils bieden. Er zijn echter ook veel mogelijkheden voor pas gecertificeerde duikers om hier een uurtje onder water door te brengen. Zelfs degenen die nog nooit hebben gedoken, kunnen het scubaduiken op de Similan-eilanden proberen. De riffen zijn de thuisbasis van tienduizenden kleurrijke en spannende soorten, en de zee- en weersomstandigheden tijdens het duikseizoen zijn onovertroffen. De liveaboard cruises, of duiksafari’s zoals sommigen ze noemen, geven gasten bijna altijd meerdere kansen om zich op de stranden te wagen en een paar uur te wandelen of te relaxen.

De noordelijke locaties, waaronder Richelieu Rock, bevinden zich op de grensgebieden van Mu Ko Similan National Marine Park en Mu Ko Surin National Marine Park. Richelieu Rock is Thailand’s beste duiklocatie, en een van de beste ter wereld. Je kunt er gemakkelijk drie lange duiken op dezelfde dag maken, maar het is niet geschikt voor nachtduiken of snorkelen. Koh Tachai, iets zuidelijker en in de richting van Khao Lak, is een onbewoond eiland met een ongerept strand en een geweldige en snorkel duiklocatie die waarschijnlijk de beste kans in Thailand biedt om Manta Rays te zien. Koh Bon, heeft geen strand, maar is ook geweldig om te snorkelen en de twee of meer uitstekende duikstekken worden vaak bezocht door Manta Rays en andere grote en bijzondere vissoorten.

Tenslotte worden de zuidelijke duikstekken vaak over het hoofd gezien door diegenen die op zoek zijn naar de beste duikstekken in Thailand tijdens een liveaboard cruise. Met Hin Daeng en Hin Muang op de route is dat echter vaak een dwaze veronderstelling. Deze twee zeebergen raken nauwelijks het zeeoppervlak, maar zijn de thuisbasis van een aantal zeer bijzondere leden van het zeeleven gemeenschap, en grote haaien en roggen komen vaak een bezoek brengen. Koh Haa ligt dichter bij het vasteland, ten oosten van Hin Daeng en er zijn ook enkele geweldige duiklocaties voor duikers van alle niveaus.

Hoewel sommige liveaboard cruises zowel de Similan Eilanden als de noordelijke sites bezoeken, zijn dit normaal gesproken 4D/4N trips. De twee- en driedaagse trips bezoeken meestal een van de twee, maar niet beide. Vanwege de extreme afstanden, zijn er zeer weinig (of geen) liveaboard cruises beschikbaar om alle drie deze geweldige duikgebieden in één trip te bezoeken. Echter, zeven-daagse cruises op schepen zoals de ‘Flying Seahorse’ doen van tijd tot tijd alle drie de duikgebieden aan. Voor het beste advies over welke duik liveaboard safari het beste is in elke omstandigheid, is het aan te raden om met een online agent te werken die een grote selectie van boten aanbiedt die naar alle drie de gebieden varen, en daarom onbevooroordeelde informatie en hulp kan geven.

Wanneer u kiest wat de beste duiktrip in Thailand is, aan wie moet u het dan vragen? Duikcentra die boten bezitten & runnen zijn meestal weggestopt uit toeristische gebieden. Ze vertrouwen op agenten om hun reizen te verkopen. Agenten & directe verkopers zullen klanten natuurlijk aanmoedigen om trips te kiezen die zij verkopen. Daarom is het vinden van een agent met een grote selectie van boten en behulpzame klantenservice van vitaal belang. Similan Diving Tours heeft meer dan dertig boten in de aanbieding, die alle beste duikplaatsen in Thailand bezoeken. Ze hebben geen banden met een bepaalde boot of duikcentrum, Similan Diving Tours geeft altijd de meest eerlijke onbevooroordeelde klantenservice & trips tegen onverslaanbare prijzen.

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *