Top 5 Interessante Bestemmingen Voor Scuba Duiken in Thailand

All, Blog Thailand, Duiken Thailand

Thailand is een plaats waar niet alleen de prachtige landschappen te vinden zijn, maar ook een ideale plaats voor watersportactiviteiten. Het land met zijn prachtige zeegezichten wordt vooral bezocht door surfers en scubaduikers. Er zijn vijf plaatsen in Thailand die bezoekers beschouwen als de beste plaatsen om te duiken. Opgesomd zijn de top vijf bestemmingen voor scubaduiken in Thailand:

1. Andaman Zee – de perfecte scuba duik plaats in Thailand. Andaman Zee is gelegen in het zuidoostelijke deel van de Golf van Bengalen. Deze plaats is de eerste keuze voor scubaduikers hier in Thailand. De zee is rijk aan prachtige onderwatertuinen en een enorme verzameling koraalriffen. Duikers kunnen naar de zee duiken na een uitstapje naar het prachtige Andaman strand. Er worden ook duiklessen aangeboden voor beginners en er zijn duikcentra waar men alles kan krijgen wat men nodig heeft voor het scubaduiken.

2. Hin Mouang – ook wel de “Paarse Rots” genoemd. Hier kunnen duikers een kijkje nemen van Hin Mouang’s eigen “pelagic fish”. De plaats beschikt ook over grote onderwatergebieden die geweldig zijn voor duikers. Er zijn zelfs ongewone zeedieren die hier kunnen worden gezien. Hier kunnen duikers genieten van het zien van de kleurrijke verscheidenheid van vreemde vissoorten, koraalrif tuinen, en plant-achtige dieren onder de zee.

3. Surin Islands – gelegen op 14 km ten oosten van het Mu Koh Surin marine park. Surin Islands is een plek voor het waarnemen van walvishaaien. Duikers kunnen er ook grote scholen pelagische vis vinden. Het onderwater uitzicht als de zee maakt het perfect voor fotograaf duikers. De plaats biedt ook ervaren gidsen om duikers te helpen met de sterke stromingen van de Surin-eilanden wateren. De totale diepte van het gebied is ongeveer 30m onder, waar men de prachtige zeewatertuinen onder het oppervlak kan bekijken.

4. Similan-eilanden – is een dagtocht vanuit Kaoh Lak. Hier vindt men fijn turquoise water met een grote populatie van kleurrijke vissen. De perfecte tijd om hier te duiken is in de ochtend, of wat duikers “Ontbijt bocht” noemen, omdat dit de tijd is wanneer veel onderwater soorten kunnen worden gezien. Tijdens de ochtend kan men de zeeluipaardhaaien, schorpioenvissen, trekkervissen, barracuda’s, en vele andere vissoorten vinden. De koralen zijn ook in uitstekende conditie. De beste tijd van het jaar om te Scuba duiken in Similan eilanden is van maart tot april maanden van het jaar.

5. Koh Tao – deze plaats is niet erg gebruikelijk voor buitenlandse scubaduikers, maar het is een perfecte plek voor deze activiteit. De onderwater schoonheid van Koh Tao is nog onaangetast, zodat duikers de natuurlijke schoonheid kunnen zien. Er zijn enorme variëteiten van vissen en ongewone onderwater soorten te zien hier. de koralen zijn ook in hun beste.

Ms. Pinky is een moeder van 3 schoolgaande kinderen. Ze is een systeemingenieur, een technologisch onderzoeker en een onafhankelijke consulente voor medische facturering en codering. Zij en haar gezin zijn bereisd over de hele wereld!

Haar blogs en websites richten zich op thuisblijvende moeders, vaders en studenten die thuis willen werken, een thuisbusiness willen opbouwen.

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *