Waarom duiken op de Similan-eilanden tot de beste ter wereld behoort

All, Blog Thailand, Centraal Thailand, Duiken Thailand, West Thailand

Duiken is een recreatieve sport die wordt beoefend door mensen van alle leeftijden, beide geslachten, en uit vele lagen van de bevolking. De populariteit neemt elk jaar toe, wat betekent dat meer en meer mensen in het water zijn, zwemmen met het zeeleven en leren over het belang van onze oceanen. Over het algemeen is recreatief duiken populairder in tropische en subtropische delen van de wereld. Warmer water is niet alleen prettiger en aangenamer voor ons mensen om tijd in door te brengen, het is ook de plaats waar de kleurrijkste vissen en andere zeedieren in staat zijn te overleven. Koralen kunnen alleen in warm zeewater overleven en gedijen, en koraalriffen bieden voedsel en beschutting aan de meeste andere wezens waarvoor we duiken. Thailand, in Zuidoost-Azië, is een van de populairste landen ter wereld om te duiken, en het is de thuisbasis van tientallen duikplaatsen van wereldklasse. Koh Tao in de Golf van Thailand is de plaats waar de meeste mensen leren duiken, maar het kan er druk worden en het zicht onder water is onvoorspelbaar. Phuket en Koh Phi Phi hebben betere duiklocaties dan Koh Tao, maar zijn ook vaak overvol en het steeds toenemende aantal toeristen dat voor andere activiteiten komt, kan mensen afschrikken. Het beste duiken van Thailand kan worden genoten op een kleine keten van onbewoonde eilanden 60 km uit in de Andaman Zee.

De Similan-eilanden maken deel uit van het Koninkrijk Thailand, ook al denken sommige mensen dat ze een eigen landje zijn of zelfs tot India’s grondgebied behoren. Om te gaan duiken op de Similan Eilanden Thailand is niet meer nodig dan het boeken van een dagtrip of liveaboard cruise en het betalen voor toegang tot de Nationale Mariene Parken, dat is $ 12 voor dagtrips en ongeveer $ 45 voor een mid-length liveaboard, ook wel aangeduid als een duiksafari.

Wat maakt het duiken op de Similan-eilanden zo goed? Ten eerste garandeert het feit dat het water in dit deel van de wereld vrij ver op zee ligt, bijna dat het zowel schoon als helder zal zijn. Het zicht kan soms meer dan 40 meter bedragen, en is bijna nooit minder dan 20 meter. De heldere zeeën zijn te danken aan het uitgestrekte gebied van de Andaman Zee en het samenvloeien ervan met de Indische Oceaan. Er is veel zeer diep water ten westen en zuiden van de Similan-eilanden, wat goed is voor de helderheid en de gezondheid. Niet alleen verbetert de omringende diepe zee de watercondities, het zorgt er ook voor dat veel voedselrijke stromingen voedsel naar de rifvissen en ongewervelden brengen. Bovendien zijn er veel grote pelagische soorten in het gebied, en velen komen naar de Similan-eilanden om zich te voeden of schoon te maken.

Naast het genieten van een overvloed aan zeeleven in kristalhelder water, kunnen duikers op de Similan-eilanden Thailand zich ook heel erg ‘weg van alles’ voelen. In de meeste gevallen is er geen gsm-signaal en zeker geen lucht-, water- of geluidsoverlast van activiteiten op het land. Het is de perfecte afstand om te genieten van een duikvakantie op zee en toch nog in staat te zijn om een dagtrip te maken of snel terug te keren naar de wal in geval van nood. Duiktrips naar de Similan-eilanden zijn niet onbetaalbaar duur, en online boeken kan ervoor zorgen dat de ideale boot of trip van tevoren gereserveerd kan worden. Een eenvoudige internet zoektocht naar een agent website met de meeste van de 40 of meer duikboten in het gebied zal geïnteresseerden in staat stellen om de beste te kiezen.

Duiken bij de Similan-eilanden is een prachtige ervaring en een die elke duiker die in Zuidoost-Azië is, zeker moet proberen te doen. Boten vertrekken elke ochtend en avond vanuit Khao Lak, dat slechts een uur rijden ten noorden van Phuket ligt. Sommige liveaboards varen zelfs vanuit Phuket, maar geen dagtochtboten. De touroperators zijn professioneel en zorgen goed voor elke gast, inclusief hun veiligheid, plezier en eten & drinken. Het duikseizoen op de Similan eilanden begint elk jaar midden oktober en loopt door tot midden mei. December tot maart heeft de rustigste zeeën, en februari tot april is de beste tijd om Manta Rays en walvishaaien te zien.

Er zijn tientallen touroperators die trips aanbieden om te duiken op de Similan Eilanden Thailand, maar ze hebben de neiging om alleen trips op hun eigen boten aan te bieden. De beste manier om een trip te boeken is via een agent, omdat zij dezelfde prijzen kunnen bieden maar meer keuze hebben en onafhankelijk advies geven.

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *